Oprettet af Svend Thorhauge den 25. september 2016

Vi var alle passionerede unge

Anne og Cecilia fra ATU's første årgang var forbi på årets repræsentantskabsmøde

Vi ved det alle fra os selv. Én ting er oplevelsen, mens vi gik i skole, noget andet er, hvad vi efterfølgende finder ud af, vi faktisk tog med os. Det gælder grundskolen og gymnasiet. Det gælder også Akademiet for Talentfulde Unge.

Derfor havde vi inviteret Anne Møller og Cecilia Høgfeldt fra den første årgang til at komme forbi på årets repræsentantskabsmøde i september. Anne læser på Aarhus Universitet, Cecilia på Oxford University. Vi spurgte dem, hvad de set i bakspejlet fik med sig fra ATU, og hvordan det var at blive optaget på et talentprogram, når man kom fra Herning og Randers. Og i det hele taget.

For både Anne og Cecilia var det lidt en udfordring at være den første årgang, der skulle have mærkatet 'talentfulde'. "Jeg synes mere, vi var passionerede og nysgerrige" siger Cecilia og fortæller, at ATU var et sted, hvor man kunne forfølge den passion for ny viden. Sammen med andre med samme interesse. 

Anne Møller er enig og fortsætter: "Det fede ved ATU var muligheden for at få et bredere netværk og at finde nogle jævnaldrende med samme lyst til at lære mere". Men det handlede også om anerkendelsen. Som Anne siger: "Det gav en følelse af at ens faglige indsats på gymnasiet blev værdsat".

Ikke kun lyst - også læring og konkrete kompetencer

Men et er, at det var rart at blive udvalgt og godt at være i blandt. Men har det også bragt noget med sig? Det fastholder begge alumner. "ATU har givet mig en faglig bredere viden, som gjorde mit valg af videregåendeuddannelse nemmere og begyndelsen på universitetet lettere" siger Anne Møller, og Cecilia er enig. Men også tværfagligheden på ATU er vigtig, fremhæver hun: "Der sker noget smukt dér mellem fagene".

Det handlede ikke kun om det faglige. ATU har også bidraget til en ny forståelse, og en forståelse, som rækker tilbage til de skoler, de kom fra. "Jeg fik en større forståelse for de andre på mit gymnasium, fortæller Cecilia, der syntes, hun blev en bedre medstuderende.

Begge alumner var fra det første hold, og meget er lavet om siden. Men det grundlæggende er fortsat det samme. Og det er godt at vide, de er kommet så godt videre begge to; og at de har kunnet bruge tiden hos os til noget.

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk