Seminar M: Phantom of the Opera. Fordybelsesseminar, humaniora

  • Onsdag, 2. november 2022 - 16:00 til 20:00
  • Aarhus Universitet, Nobelauditoriet, bygning 1482, lokale 105, Jens Chr. Skous Vej, 8000 Aarhus C
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2021 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - Herning - Viby
  • Sidste tilmeldingsfrist: Fredag, 15. juli 2022 - 12:00

v/Martin Guldberg

Musikdramatik er en interessant kunstform, ikke mindst fordi den blander og sammensmelter en lang række af andre kunstneriske udtryk som f.eks. skuespil, litteratur, musik, billedkunst, dans m.m. Typiske eksempler på musikdramatiske genrer er opera, operette og musical. I dette miniseminar vil vi se nærmere på musicalgenren eksemplificeret ved Andrew Lloyd Webbers musical fra 1986, The Phantom Of The Opera.

Webbers værk er baseret på Gaston Lerouxs roman, Le Fantôme de l’Opéra, fra 1910, men handlingsmæssigt ikke helt identisk med originalen. Analyser af et sådant værk kan have mange forskellige foci. Vi vil især berøre nogle af de arketypiske strukturer, der aftegner sig i persongalleri og handling (og accentueres gennem musikken) og se på, hvordan disse kunne være billeder på almene menneskelige udviklingsprocesser.

Som forberedelse bedes I læse Brittany McSorleys artikel, Archetypical Characters: Your Literary Guide på: 

https://www.udemy.com/blog/archetypal-characters/

samt også gerne et handlingsreferat af musicalen, f.eks. på:

Program

16.00: Forelæsning
17.30: Aftensmad
18.00: Forelæsning
20.00: Tak for i aften

 

Formål

Seminar M: Phantom of the Opera har blandt andet til formål at give jer en indsigt i en klassisk humanistisk analyse med afsæt i et stykke æstetik. 

Generelt om fordybelsesseminarerne

Fordybelsesseminarerne er struktureret således, at der er 10 seminarer, som I skal vælge 4 af. Der vil være ét fordybelsesvidenskab på Sundhedsvidenskab (HE), hvor I vil kunne vælge mellem forskellige fagområder, og der vil være tre fordybelsesseminarer på Naturvidenskab (ST), hvor I ligeledes vælger mellem en ræke fagområder. Både VIA University College, Humaniora (Arts) og Samfundsvidenskab (BSS) udbyder to fordybelsesseminarer i henholdsvis Aarhus og Herning.

Vi anbefaler meget, at I ikke lader geografi, men interesse afgøre jeres valg mellem de forskellige muligheder.

Som udgangspunkt vil der kun være plads til, at I vælger 4 af de 10 tilbud, men når vi har set fordelingen, kan det godt være, vi åbner for, at man kan tilmelde sig et ekstra.

FordybelseE2022-2
  • Antal deltagere: 90
  • Lærer: AA
  • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk