Scavenius - Teater Katapult

  • Torsdag, 4. november 2021 - 19:30 til 20:45
  • Teater Katapult Godsbanen, Skovgaardsgade 3 8000 Aarhus C
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2020, 2019 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - Herning - HF - Viby
  • Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 1. november 2021 - 12:00

Et historisk drama med Kristian Halken

Dette er historien om manden, der bragte Danmark sikkert igennem 2. verdenskrig. Historien om manden, der sikrede de danske jøder mod overgreb indtil 1943. Historien om manden, som statsminister Thorvald Stauning insisterede på skulle være udenrigsminister. Scavenius løste opgaven og blev den mest forhadte mand i Danmark.

★★★★★ " Alt i alt er det vittigt. Det er begavet. Det er god dramatik og godt spillet. (…) det en fest at nyde fortolkningen og humoren." (POV)

I SCAVENIUS fortælles historien om en mand, som valgte landets tarv frem for popularitet. Verden stod på hovedet, og man havde brug for en mand, som i det mindste prøvede at holde sammen på Danmark.

SCAVENIUS er nyskrevet, dansk dramatik af og også med Kristian Halken i det historiske dramas hovedrolle. Omkring ham ses et persongalleri af den turbulente krigstids mest centrale figurer.

❤❤❤❤  "Det er i den absurde politiske komediemanege, at forestillingen lever, stærkt underholdende. Det fascinerende ved Rolf Heims iscenesættelse består ikke mindst i, at dyrefigurerne giver hele det sædvanlige naziklichégalleri et vitalt twist." (Politiken)

Det moralske dilemma

I et drama af shakespeareske dimensioner følger vi hans kamp i grænselandet imellem moral, fornuft og følelse, når han indgår et samarbejde med tyskerne, værnemagten. Vi forsøger at forstå og følge hans beslutning. Vi føler klingens skarphed fra hans fjender, og vi våger over ham i hans søvnløse nætter.

★★★★ " Det er et fascinerende spil, der kommer ud af det, et tummelumsk menneske, en figur i en rolle, som han ikke selv begriber, og som historien har anderledes skarptskårne beskrivelser af." (Gregersdh.dk)

Bådteatrets Reumertvindende dukketeaterensemble viser tilværelsens absurditet i en vidunderlig visuel tour de force, hvor alt er muligt.

Se baggrundsinterview

Vil du have lidt mere baggrundshistorie så se interview med forfatteren af tobinds-romanen 'Den Inderste Fare' om Erik Scavenius, Birgithe Kosovic, her

"Bådteatrets syrede dukketeaterforestilling overrumpler med en nølende Scavenius og en forførende Hitler" (Information)

★★★★ "Bådteatret tager livtag med politkeren og diplomaten Erik Scavenius’ eftermæle." (mortenbuckhoj.dk)

★★★★" Samspillet mellem skuespillerne og dukkemager Katrine Karlsens dukker er helt eminent, og at se Thomas Bang springe ud af en dukke, og pludselig manifesteres som Adolf Hitler med blitz und donner, er intet mindre end smukt teater." (Sceneblog.dk)

★★★★ "De tre dukkeførere (…) er blændende i deres intimiderende og overgjorte bevægelser, der både trækker på eventyrkoder og dystopiske og ikke-afkodelige universer som Lars von Triers og David Lynch" (Iscene.dk) 

  • Antal deltagere: 20
  • Lærer: AA
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk