Mandlige brystvorter i Herning

Introduktion til School of Arts

Af: Freja Roswall og Svend Thorhauge

Seminar B, Introduktion til Faculty of Arts, lagde godt ud med et foredrag om religion og evolution, biologisk og kulturelt. Anders Klostergaard, der er professor i religionsvidenskab, gav elever en introduktion til sammensmeltningen af naturvidenskab og humaniora, nemlig religion og kultur, og til hvordan ritualet holder sammen på kulturen og religion. Da foredraget var slut, sad alle sammen med en forsmag på hvordan det moderne School of Arts hænger sammen og en forundring over, hvordan sådan en mand kunne huske Biblen udenad på græsk, hebraisk, latin og dansk.

Stefan Iversen og Tore Rye Andersen gav efterfølgende endnu et foredrag. Tore startede ud med titlen ”Mandlige brystvorter og andre eksplosioner” og stod pludselig med 60 undrende elever, som snart forstod meningen bag titlen, og definerede hvad kulturvidenskaben handler om. Derefter tog Stefan stærkt over og lærte eleverne, hvordan de skulle analysere det usynlige på den ene side, og på den anden side det, der var for meget af. Foredragen blev afløst af en workshop om billedanalyse, hvor alle blev rystet sammen i forskellige grupper og lærte hinanden bedre at kende.

Efter den faglige afdeling blev der gennemført akademisk x-factor, som nogle havde frygtet, men det endte rigtig godt ud. Ud fra en række stillede cases skulle eleverne fremlægge på kreative og innovative måder, og det førte til en masse sjov og god underholdning.

"Seminar B har lært mig, hvem det er, jeg står sammen med i Danmarks elite, og hvordan vi sammen på en ny måde, kan komme op på niveauer, som gymnasiet ikke kan tilbyde os" som der var en, der sagde efterfølgende.