ATU i Herning

Så er vi i gang – lige på og hårdt!

Af: Julius Bharathy Vadiveal og Svend Thorhauge

Onsdag åbnede vi den nye afdeling i Herning, hvor 65 forventningsfulde elever mødte op til deres første seminar. Både TV-Midtvest og Herning Folkeblad var til stede for at fornemme stemningen, da rektor Søren Brøndum, specialkonsulent fra Dansk Industri, Mads Eriksen og direktør i Dansk Volleyball Forbund fortalte, hvilke forventninger der var til den nye årgang. Nedenfor kan du læse, hvordan Julius Bharathy Vadiveal oplevede dagen.

***

I starten var man måske en smule genert og tilbageholdende. Man trådte ind i lokalet, og straks kunne man mærke den anspændte stemning – men på den gode måde! Der var ingen tvivl om, at de, som var i lokalet, var her for at lære noget, udvikle deres talent og blive bredere i viften. Men der gik ikke mange minutter før, at vi alle kunne grine, have det sjovt – og ikke mindst lære af og med hinanden.  Efter bare i aften, har jeg opbygget et stærkt forhold til en håndfuld af de andre unge – man skulle næsten tro, at vi havde kendt hinanden i flere år! Det må have været den fælles nervøsitet og nysgerrighed over hele situationen. Det hjalp selvfølgelig også, at vi nær slutningen af forelæsningen blev bedt om at gå i grupper á 4-5 og diskutere, hvad det er, der personligt ville gøre én mere motiveret, få lyst til at ekspandere sit talent og arbejde videre med ens potentiale. På den måde fik man da ligeledes lige chancen for at give hinanden ”feedback” – eller rettere: ”feed-forward”, som var et af mange punkter på dagsordenen til et af dagens oplæg, som stod på det stramme program.

Det er jo et talent-akademi, og passende kunne vi da starte med at lære, hvad talent og potentiale egentlig ér for en størrelse. Mikael Trolles afsluttende bemærkning til sit oplæg var: »Hva’ fa’n er egentlig meningen med det hele? Det begynder man at tænke mere på, når man bliver lidt ældre.« Hvorfor overhovedet investere i dette projekt? Hvorfor udvikle talent? Fordi at der er fremtid i det, lød et svar. Det kan man nu fundere over. Og jeg er sikker på, at mit forløb hos ATU vil give mig værktøjer til at forstå dette i samvær med nogle af landets allerdygtigste. Alt i alt har det har været en enormt berigende og spændende aftenen! Et fantastisk startseminar, og jeg kan kun sige, at jeg glæder mig til det næste!

Du kan se indslaget fra TV-midtvest HER