Talentakademiet sparket i gang!

Med sit foredrag om talent og præstation sørgede elitechef i Dansk Volleyball Forbund, Mikael Trolle onsdag aften for, at Akademiet for Talentfulde Unge - Region Midt kom flyvende fra start.

"Kick-off" var overskriften for Talentakademiets første seminar. Og med sit medrivende og inspirerende foredrag om talent og den store præstation onsdag aften, sørgede elitechef i Dansk Volleyball Forbund, Mikael Trolle for, at Akademiet for Talentfulde Unge i dén grad blev sparket i gang til en flyvende start.

I sit foredrag fokuserede Mikael Trolle blandt andet på de dilemmaer, valg og fravalg, som er forbundet med at præstere og at udnytte sit talent fuldt ud. Han kom også ind på motivation og de mange ydre omstædigheder, som ligeledes spiller ind i forhold til at levere den store præstation. Pointerne blev understøttet af klip og videoer fra sportens og filmens verden, blandt andet filmen Any Given Sunday, om the New York Giants, hvor den amerikanske skuespiller Al Pacino leverer en legendarisk indpisker-tale om liiige at give præstationen det der lille ekstra.... At emnet og de spørgsmål som det rejser vandt genklang hos eleverne var tydeligt, og i pausen såvel som i den efterfølgende work-shop gik snakken og debatten lystigt. Om der blev diskuteret talent og præstation hele tiden skal være usagt, men at Talentakademiet kom mere end almindeligt  godt og lovende fra start med Mikael Trolle ved roret, kan der ikke herske nogen tvivl om.

Tidligere på dagen, og i forbindelse med den officielle åbning af Akademiet for Talentfulde Unge havde blandt andre bestyrelsesformand for Viby Gymnasium Niels Christian Sidenius, Michael E. Caspersen, leder af Aarhus Universitets Center for Scienceuddannelse og Bent Hansen, Formand for Regionsrådet i Region Midt, sidstnævnte via en videohilsen, også givet talenterne nogle opbyggelige ord med på vejen, og samstemmende hilst initiativet med et talentakademi i Region Midt velkommen. I alt var omkring 150 interesserede mødt op for at være med til at søsætte regionens hidtil mest ambitiøse talentprojekt.