Når dyr bliver trælse
Når dyr bliver trælse
Foredrag ved professor i vildtøkologi Jesper Madsen, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet.
Skarver, bramgæs, krondyr, gråsæler, ulve og råger er naturligt hjemhørende i den danske fauna. Men dyrene er både elsket og hadet. Hvad sker der egentligt, når en dyreart pludselig bliver uønsket? Hvor stort er problemet, og hvordan løser vi det?
Vilde dyr forårsager skade på landmandens afgrøder, ødelægger fiskeriet, giver støjgener, truer sårbar natur eller sågar flysikkerheden.
Vi får hyppigt beretninger med sådanne historier sammen med krav om, at skarven skal udryddes, gråsælen bortskydes, krondyrbestanden reguleres, eller at rågerne sammen med mågerne skal jages bort fra byerne.
Det er politikere og relevante myndigheder, som har ansvaret for at ’forvalte’ disse dyrearter; dvs. de har muligheder for at lave tiltag, som dæmper konflikterne. Men det er ofte meget svært at finde en løsning, som tilfredsstiller de vidt forskellige interesser.
Arter som ulv, bramgås, skarv og gråsæl er naturligt hjemmehørende i Danmark. Vi har derfor en forpligtelse til, at de skal være her. Hvorfor er det så svært at håndtere bl.a. disse arter?
*OBS: Foredraget starter kl. 19.00, men billetten er bortfaldet ved fremmøde efter kl. 18.45. Afkrydsning sker i nærheden af elevatoren på etagen på samme niveau som søen.
Seminaret afholdes i samarbejde med Offentlige foredrag i Naturvidenskab, Aarhus.
Se i øvrigt, hvor Når dyr bliver trælse livestreames her.
Er der livestreaming, du kan tage til, som er tættere på end Søauditorierne i Aarhus, så er du velkommen til det. Du må så ikke tilmelde dig her på siden, men du skal efter foredraget skrive til anne@ungetalenter.dk, at du har været til foredraget, og det vil så blive registreret på din aktivitetsoversigt.
Se i øvrigt, hvilke andre byer Når dyr bliver trælse afholdes i her.
-
Antal deltagere35
-
TypeValgfri