Seminar C: Introduktion til Faculty of Science and Technology

Aarhus Universitet, Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C, Bygning 1520, 7. sal: fysisk kantine
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2012 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Viby
Sidste tilmeldingsfrist
Tirsdag, 12. marts 2013 - 12:00

I samarbejde med Aarhus Universitet gennemfører vi denne dag en introduktion til Faculty of Science and Technology.

Vi mødes i fysisk kantine, se bygningskort HER

Program

15.45: Kaffe, te, kakao og gulerodsboller

16.00: Velkomst
Sted: Fysisk auditorium lokale 1523-318  
Plenum: Velkomst og ultrakort præsentation af fakultetet Science and Technology: ”Hvad er det for et sted du er kommet til?”

16.10: Mød to unge forskerstuderende
Sted: Fysisk auditorium lokale 1523-318 
Plenum: Oplæg ved to ph.d.-studerende, Julie og Anders, som vil præsentere deres forskningsprojekter, hvordan de arbejder med projektet og hvad de forestiller sig og drømmer om at bruge deres forskeruddannelse til.

Skræddersyet medicin i nanostørrelse v. Anders Okholm:

"DNA er vores arvemateriale der husker hvem vi er, og hvor vi kommer fra. Men DNA kan også bruges til andre ting. Hør om hvordan vi er blevet i stand til folde DNA-strenge til fx et smiley-face eller en lille kasse i nano-størrelse. Den sidstnævnte kasse har skabt stor opmærksomhed i medierne blandt andet forbi vi kan udnytte nano-kassen til at bekæmpe fremtidens sygdomme."

Nanoetik – tværfagligt arbejde v. Julie Rasmussen:

"Nanoetik er et meget tværvidenskabeligt felt hvor vi analyserer og vurderer nanoteknologiens etiske problemstillinger. I dette arbejde har vi brug for viden om både nanoteknologien og dens muligheder samt viden inden for etik og filosofi. Hør om hvordan man kan kombinere naturvidenskab og humaniora og bliv klogere på hvad etik er og hvad der er specielt ved netop nanoetik."

17.15: Ny by, nyt studium – nyt liv
Sted: Fysisk auditorium lokale 1523-318   

17.50: Aftensmad i matematisk kantine

18.30: Tre workshops: Hands-on-science

Du har på forhånd valgt dig ind på en af de tre mulige workshops - A, B eller C – når vi har spist, følges I med workshopholderne ud i de lokaler, I skal være i.

Du modtager et link til valg af workshop pr mail. Tilmelding til workshops skal ske senest mandag den 18. marts kl. 12.00.

A) Datalogi: Shortest Path problem, v. PhD studerende Jacob Grauenkjær Thomsen

Datalogi handler blandt andet om problembeskrivelse og problemløsning. Hvordan beskriver vi et problem? Hvordan finder vi en løsning? Og hvordan beskriver vi løsningen? Behandlingen af disse spørgsmål repræsenter dele af den datalogiske disciplin på universitetsniveau. Vi vil sammen prøve at finde den korteste vej mellem to punkter på et kort. Dette problem løses for eksempel hver gang I benytter bilens GPS eller finder vej på Google Maps.

B) Udbredelsen af elektriske signaler i nerver og hvordan man regulerer muskelkraft. Lav din egen cyborgkrabbe. Biologioworkshop. Nærmere beskrivelse følger.

C) This is Knots: Vi løsner matematikkens knuder, v. Mads Slot Bertelsen, studerende i Matematik og Fysik
Knudeteorien er med sine få hundrede år på bagen et relativt nyt felt inden for matematikken. Ikke desto mindre findes der overraskende anvendelser, eksempelvis indenfor biologien, hvor teorien kommer til sin ret.
Vi vil sammen se på det teoretiske bag knudeteorien, men også arbejde med matematikkens knuder i praksis. Selvom det er inkarneret matematik, vi skal beskæftige os med, vil undervisningen ikke forløbe som en klassisk matematiktime. I løbet af de 75 minutter vil vi ikke støde på et eneste plus-, minus- eller gangetegn og vi vil ikke beskæftige os med hverken formler, algoritmer eller analytiske udtryk. Jeres evne til at tænke abstrakt og rummeligt vil derimod blive udfordret. Det kræver ikke, en i forvejen, stor kendskab til matematik for at kunne deltage, men det betyder ikke at timen vil være foruden udfordring. Det eneste der kræves er engagement og et åbent sind over for ny og spændene matematik. Knotting matters!. Matematik er andet end tal og formler. Her består matematik af mennesker.

19.45: Afrunding og tak for i dag
Sted: Fysisk auditorium lokale 1523-318  

20.00: Kom godt hjem!

  • Type
    Obligatorisk