Oprettet af Svend Thorhauge den 07. marts 2017

1600 unge i front for verdensfreden

Ung må verden endnu være, skrev Nordahl Grieg i håb om, at de uhyrligheder, man var vidner til i 1930'erne, måtte være tegn på, at verden endnu kunne modnes. I dag er verden ung på flere sæt endnu. For det første er store dele af befolkningen på globus endog meget ung. Kun i vesten er både gennemsnitsalder og levetid stigende. Det og meget andet fortalte FN's vicehøjkommisær for menneskerettigheder til de 1600 unge, der var mødt frem til den flotte åbningsceremoni ved LIMUN 2017, hvor også Mogens Lykketoft deltog.

19 nuværede og tidligere elever fra ATU Midt var i London til det traditionsrige London International Model United Nations. Også i år var det en enestående oplevelse. Ikke blot vicehøjkommisær Kate Gilmores fænomelane tale, som fik samtlige tilhørere til at springe op til efterfølgende stående applaus, men alle tre dages intense forhandlinger med afsæt i helt aktuelle globale problemstillinger. 

Hver eneste deltager repræsenterede et andet land end sit eget og havde på forhånd sat sig ind i dettes lands traditionelle holdninger og mærkesager. Og ganske som i virkeligheden endte det nogle gange med fælles løsninger og andre gange med, at parterne måtte gå hvert til sit. 

Man taler meget om læringsmål i denne tid. Læringsmådet her var klart: verdensfred. Og bærerne af denne var den ungdom, som i fremtiden skal leve med den. Eller leve med fraværet af den.

Vi ses igen til LIMUN 2018.

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk