ATU | Fokus: Klima og vækst

  • Tirsdag, 7. november 2017 - 15:30 til 17:00
  • Viby Gymnasium, Søndervangs Allé 45, 8260 Viby J
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2014, 2015, 2016 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - Herning - Viby
  • Sidste tilmeldingsfrist: Torsdag, 2. november 2017 - 12:00
v/Connie Hedegaard
 
Et åbent foredrag fra ATU | Midt i samarbejde med Hotel Pro Forma og Viby Gymnasium.
 
Først var verden begejstret over de ambitiøse mål i Klimaaftalen fra Paris – siden valgte Donald Trump at trække USA ud af aftalen. Hvordan håndterer verden spændet mellem et klima i hastig forandring og en magtfuld og modvillig leder af en økonomisk stormagt?
 
Denne og andre problemstillinger har vi inviteret Connie Hedegaard til at fortælle til ATU Fokus: Klima.
 
Clashet mellem klima og vækst
“Hvad har du tænkt dig at gøre ved klimaet?” Sådan lød spørgsmålet til Connie Hedegaard på hendes femte dag som minister. Den tidligere journalist, minister og EU-kommissær har siden prøvet at gøre noget ved det. Men hvordan får vi klimaudfordringerne, de stadig flere mennesker på Jorden og den vækst, der er brug, for til at gå hånd i hånd? Hvad skal hvem gøre? Politikerne, erhvervslivet og os alle sammen som ansvarlige borgere? Kom og hør en personlig beretning om en af tidens største udfordringer.
 
Stærk kapacitet inden for klima og miljø
Connie Hedegaard er forhenværende EU-kommissær og minister. I perioden 2004 til 2009 var hun miljøminister (2004-2007) og herefter klima- og energiminister. Ved udpegningen til EU-kommissær afgik hun som klimaminister, men fortsatte som minister for FN’s klimakonference i København i 2009. Connie Hedegaard var EU-kommissær for klima fra 2009-2014, og hun tiltrådte 1. januar 2015 som formand for en ny international miljøfond, KR Foundation.
 
ATU Fokus: Klima og vækst er det næste arrangement, hvor I har mulighed for at invitere en ven eller veninde med, og hvor vi også inviterer særligt interesserede klasser fra jeres gymnasier til at være med.

Arrangementet er en af mange aktiviteter som Hotel Pro Forma har tilrettelagt i forbindelse med at forestillingen NeoArctic spiller i Studie 1, Filmby Aarhus den 9., 10. og 11. november som del af Aarhus 2017. Ved deltagelse i ’Store Vide Verden – Hvad nu?’ kan man (grupper på min. 15) opnå en særlig rabat på 20% til forestillingen. Se mere om NeoArctic og de øvrige aktiviteter her: http://neoarctic.org/. For køb af rabatbilletter, skriv en mail til lisbeth@hotelproforma.dk.
 
Tilmeld jeres venner her.
 
Foto © Jacob Dall/denstoredanske.dk
  • Antal deltagere:
  • Lærer: AA
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk