Seminar R: Journalistik og formidling

Danmarks medie- og journalisthøjskole, Helsingforsgade 6A, D, 8200 Aarhus
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2021 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Herning
Viby
Sidste tilmeldingsfrist
Lørdag, 31. december 2022 - 12:00

v/lektor Mette Mørk, lektor Andreas Scharnberg og docent Steffen Moestrup

 Du kan skrive den bedste historie, men hvis du ikke forkæler den med en god overskrift, er der ikke nogen, der læser den. Lektor Andreas Scharnberg har undersøgt, hvordan medierne skruer den gode overskrift sammen. Han fortæller om, hvad en overskrift er, hvorfor den er vigtig for medierne – og giver gode råd til, hvad du skal tænke over, når du skriver den.  

Må man godt bruge sig selv i journalistikken? Docent Steffen Moestrup er medforfatter på bogen: Hvad laver JEG her? Som handler om at formidle journalistik i jeg-form. Igennem analyser og eksempler undersøger en række journalister, undervisere og forskere i bogen, hvornår, hvorfor og hvordan et synligt ”jeg” kan forbedre en journalistisk historie. 
 
Seminaret gennemføres i samarbejde med Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
 
Udover oplæg vil programmet introducere jer til journalistisk formidling ved at lade jer selv arbejde med at producere journalistik og diskutere jeres produkter. Det er den typiske undervisningsformen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, så det bliver samtidig en introduktion til skolen. 

 

Program 

16.00: Hvad er Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvordan underviser vi, og hvad er journalistik? Lektor Mette Mørk
16.15: Hvordan skruer medierne den gode overskrift sammen? Og hvad betyder den for at ”sælge” historierne? Lektor Andreas Scharnberg. 
17.00: Om at bruge sig selv i journalistiske historier – dilemmaer og muligheder. Docent Steffen Moestrup.
17.45: Pause
18.15: Det journalistiske interview & journalistisk formidling, introduktion og (små) opgaver. Husk pc.
19.40: Opsamling
19.50: Tak for i dag 
 

I skal medbringe computer.

Formål

Seminar R: Journalistisk formidling har blandt andet til formål at introducere jer til journalistisk formidling og pressens virkemidler, så I bliver skarpere iagttagere og læsere af medierne, og så I selv vil kunne anvende de samme metoder i jeres egen formidling.

 

  • Type
    Obligatorisk