Jorden og livet – 3.800 mio. års spejling

  • Tirsdag, 27. september 2022 - 19:00 til 21:00
  • Aarhus Universitet, Søauditorierne, Bartholins Allé 3, 8000 Aarhus
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2021, 2020 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - Herning - HF - Viby
  • Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 26. september 2022 - 12:00

v/Minik Rosing, professor i geologi, GLOBE Institute, Københavns Universitet

Den jord vi lever på i dag, er en markant anderledes end den der blev dannet for 4.500 millioner år siden. Gennem tiden har Jorden og livet både spejlet og påvirket hinanden. Nu er vi mennesker i gang med at ændre Jorden i en ny og hidtil uset retning.

Jorden blev dannet for 4.500 millioner år siden, sammen med resten af vores solsystem. Havene opstod muligvis allerede inden for de første par hundrede millioner år, og snart spirede det tidligste liv frem. Vi har ingen anelse om hvornår livet opstod eller hvilke processer der var i spil, men vi kan konstatere at havet myldrede med mikroorganismer for ca. 3.800 millioner år siden.

Den jord vi lever på i dag, er en markant anderledes jord end den der kom ud af støvskyen, lige efter Solsystemets fødsel. Stort set alt hvad vi ser omkring os, er resultater af livets indflydelse på Jorden. Ligeledes, spejler den udvikling som livet har gennemgået, Jordens indre pulsslag og Solsystemets dynamik.

Jorden og livet spejler og påvirker således hinandens udvikling – og som den mest indflydelsesrige organisme på Jorden, er vi mennesker nu i gang med at ændre Jorden i en ny og hidtil uset retning.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Seminaret arrangeres i samarbejde med Offentlige foredrag i Naturvidenskab

 

Er der livestreaming, du kan tage til, som er tættere på end Søauditorierne i Aarhus, er du velkommen til det. Du skal ikke tilmelde dig her på siden, men efter foredraget skrive til info@atumidt.dk, at du har været til seminaret, og det vil blive registreret på din aktivitetsoversigt.

Se hvor foredraget livestreames her.

  • Antal deltagere: 25
  • Lærer: RSL
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk