Morgendagens fødevarer
v/Marianne Hammershøj, PhD, Lektor, Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet
Jordens øgede befolkningstilvækst betyder et større behov for fødevarer, hvilket samtidig giver en stigende klima- og miljøbelastning, hvis vi i fremtiden fortsætter vores nuværende måde at producere fødevarer og spise på.
Mange forbrugere ønsker at spise mindre kød og animalske fødevarer af hensyn til klima, sundhed og dyrevelfærd.
Morgendagens fødevarer kommer derfor til i højere grad at bestå af råvarer og ingredienser fra alternative kilder.
Fødevarer baseret på alternative proteiner fra planter og fra havet er allerede på hylderne i supermarkedet, og udbuddet vokser fortsat med høj hastighed.
For at tiltale forbrugerne præsenteres de fødevarer, så de ligner velkendte animalske klassikere; plantefars, ’mælke’-drikke, vegetabilske erstatninger af ost og æg, hvilket giver udfordringer med hensyn til smag, konsistens, udseende og næringsstofindhold.
Vi kigger på, hvordan plantebaserede alternativer fremstilles og hvad der er op og ned med hensyn til. klimaaftryk og ernæring
Seminaret afholdes i samarbejde med Ungdommens Naturvidenskabelige Forening.
-
Antal deltagere10
-
TypeValgfri