Seminar T: Akademisk idégenerering
Hvordan går man fra en undren over et fænomen til en akademisk undersøgelse af et fænomens beskaffenhed? Hvordan stilles et spørgsmål, så det kan besvares akademisk? Hvordan afgrænser man sit emne, så der er en reel chance for at beskrive både problemstilling og gennemføre undersøgelserne inden for den tid, der er til rådighed? Det og mange andre spørgsmål skal vi arbejde med på dette seminar.
Vi begynder seminaret med at indkredse jeres undren over et fænomen til at tage jer gennem en proces, hvor I skal konkretisere et undersøgelsesfelt. I denne proces skal I gøre jer metodeovervejelser, og I kommer også til at arbejde med at omdanne jeres undersøgelsesfelt til en konkret problemformulering.
Efter pausen fordeler I jer i workshops, hvor I skal arbejde videre med jeres problemformuleringer. Der vil være 5 forskellige workshops med forskellige fagligheder; sundhedsvidenskabelig, handelsvidenskabelige, samfundsvidenskabelig, naturvidenskabelige og humanistiske. I deltager til den workshop, som giver mening i forhold til jeres undersøgelsesfelt.
Workshoplederne, der er ph.d.-studerende fra Aarhus Universitets, vil hjælpe jer med at gøre jeres problemformuleringer endnu skarpere, og I kommer også til at arbejde i grupper, så I kan kvalificere hinandens og dermed også jeres egen problemformuleringer.
I går herefter i gang med helt konkret at udarbejde jeres egen problemformulering, problemstillinger og metodeovervejelser, og I færdiggør det arbejde og påbegyder en indledning hjemme, inden vi mødes til næste seminar.
Workshopledere er:
Humaniora v/Alexander Ulrich Thygesen, Institut for Kommunikation og Kultur - Afdeling for Tysk og Romanske Sprog, Aarhus Universitet (Spansk og historie)
Handelsvidenskab v/Jonathan David Jensen, Institut for virksomhedsledelse, Aarhus Universitet (Økonomi)
Samfundsvidenskab v/Christopher Kehlet Ebbrecht, Psykologisk institut, Aarhus Universitet (Psykologi og samfundsfag)
Naturvidenskab v/Jakob Dall Asmussen, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet (Fysik)
Sundhedsvidenskab v/Emilie Leth Rasmussen, Centre for Educational Development - CED, Aarhus Universitet (Odontologi)
Program:
16.00: Velkomst
16.05: Akademisk idégenerering
16.45: Øvelser
17.15: Aftensmad
17.45: Workshop med øvelser
19.30: Opsamling og brobygning til næste seminar
20.00: Tak for i dag
NB! Medbring computer, papir og skriveredskab
-
TypeObligatorisk