Placebo - kan man tænke sig rask? - Livestream med Lene Vase

  • Onsdag, 5. oktober 2022 - 19:00 til 20:15
  • Hjemme: Livestreames til din computer
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2021, 2020 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - Herning - HF - Viby
  • Sidste tilmeldingsfrist: Onsdag, 5. oktober 2022 - 12:00

v/Lene Vase
Man siger, at tro kan flytte bjerge. Men kan bestemte tanker og følelser også gøre os raske? Placebo er oprindelig blevet forbundet med kalktabletter og snydebehandlinger, men de sidste 20 års forskning i placeboeffekter har vist, at det er langt mere end det. Patienters oplevelse af behandlingskonteksten, deres relation til behandleren og de tanker og følelser, som dette sætter gang i, kan direkte påvirke kropslige processer.

Men hvordan kan troen på, at en behandling virker rent faktisk have effekt på krop og sind? Hvilke psykologiske og neurobiologiske mekanismer er på spil? Og hvordan kan denne viden tænkes ind i sundhedssektoren?

Få indblik i den nyeste placeboforskning med professor i neurovidenskabelig psykologi Lene Vase fra Aarhus Universitet.

Arrangementet består af 45-60 minutters oplæg og 15 minutters spørgsmål. Livestreamingen modereres af Noa Kjærsgaard Hansen.

Tilmelding

Du skal selv tilmelde dig ("købe en billet", det er gratis) direkte ved Folkeuniversitetet og oplyse dine kontaktoplysninger, så du kan modtage link til streaming. Dette gøres via følgende link: https://fuau.dk/aarhus/program/livestream/placebo-kan-man-taenke-sig-rask-livestream-med-lene-vase-2221-442

Streamingen foregår via programmet Microsoft Teams. Du modtager et link til streamingen i din kvitteringsmail, når du tilmelder dig.

OBS!

Tilmeld dig i god tid, og husk at tjekke dit spamfilter.

Brug gerne en pc med browserne Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox, hvor du kan deltage i forelæsningen direkte i browseren og ikke behøver at installere noget.

Skal du deltage fra en iPad/iPhone, kræver det, at du installerer appen Microsoft Teams og opretter en brugerprofil. 

  • Antal deltagere:
  • Lærer: LDK
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk