Seminar K: Phantom of the Opera. Fordybelsesseminar, humaniora

Aarhus Universitet, Nobelauditoriet, Bygning 1482, lokale105
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2022 – men du skal logge ind først.
Afdeling
1-årigt
Sidste tilmeldingsfrist
Søndag, 13. august 2023 - 12:00

v/Martin Guldberg

Musikdramatik er en interessant kunstform, ikke mindst fordi den blander og sammensmelter en lang række af andre kunstneriske udtryk som f.eks. skuespil, litteratur, musik, billedkunst, dans m.m. Typiske eksempler på musikdramatiske genrer er opera, operette og musical. I dette miniseminar vil vi se nærmere på musicalgenren eksemplificeret ved Andrew Lloyd Webbers musical fra 1986, The Phantom Of The Opera.

Webbers værk er baseret på Gaston Lerouxs roman, Le Fantôme de l’Opéra, fra 1910, men handlingsmæssigt ikke helt identisk med originalen. Analyser af et sådant værk kan have mange forskellige foci. Vi vil især berøre nogle af de arketypiske strukturer, der aftegner sig i persongalleri og handling (og accentueres gennem musikken) og se på, hvordan disse kunne være billeder på almene menneskelige udviklingsprocesser.

Som forberedelse bedes I læse Brittany McSorleys artikel, Archetypical Characters: Your Literary Guide på: 

https://www.udemy.com/blog/archetypal-characters/

samt også gerne et handlingsreferat af musicalen, f.eks. på:

Program

16.00: Forelæsning
17.30: Aftensmad
18.00: Forelæsning
20.00: Tak for i aften

 

Formål

Seminar K: Phantom of the Opera har blandt andet til formål at give jer en indsigt i en klassisk humanistisk analyse med afsæt i et stykke æstetik. 

Generelt om fordybelsesseminarerne

Fordybelsesseminarerne er struktureret således, at der er 7 seminarer, som I skal vælge 3 af. Der vil være to fordybelsesseminarer på Naturvidenskab (ST), hvor I skal vælge mellem en ræke fagområder. Både VIA University College, Humaniora (Arts) og Samfundsvidenskab (BSS) udbyder to fordybelsesseminarer i henholdsvis Aarhus og Herning.

Vi anbefaler meget, at I ikke lader geografi, men interesse afgøre jeres valg mellem de forskellige muligheder.

Som udgangspunkt skal I vælge 3 ud af de 8 tilbud, men når vi har set fordelingen, vil der være god mulighed for, at I kan vælge flere seminarer ved at skrive til info@atumidt.dk

  • Antal deltagere
    25
  • Type
    Obligatorisk