Oprettet af Anne Harrits den 23. oktober 2018

Oxbridge Week 2018

23 ATU’ere rejste i efterårsferien til London, Oxford og Cambridge for at få nye dimensioner på deres kommende studier og for at få udvidet og nuanceret de akademiske fremtidshorisonter.

23 ATU'ere, 6 universiteter, Phantom of the Opera, Formal Hall, Buckingham Palace...

På Oxbridge Week 2018 besøgte vi både Oxford og Cambridge og en række forskellige kollegier begge steder. ATU’erne fik undervisning på 4 forskellige universiteter i London, og de mødte danske studerende og tidligere ATU’ere alle steder.
 
”Igennem et stort netværk af professorer, outreach officers og en god gruppe af ATU-alumner i både Oxford, Cambridge og London har det været muligt for os at sammensætte et program, der bød på spændende, faglige perspektiver og inspirerende indsigter i et liv som studerende i England”, udtaler Anne Harrits, der har tilrettelagt turen. ”De danske studerende i England fortæller alle den samme historie om, at der i uddannelsessystemet i Danmark ikke er særlig stor opmærksomhed på muligheden for at studere i udlandet i det hele taget eller i England. De engelske universiteter skeler ikke til nationaliteter, men derimod kun til akademiske kvalifikationer, og den historie vil ATU | Midt meget gerne være fortælle til vores elever”, uddyber hun.
 
De 23 ATU’ere der var med på turen, var også netop nysgerrige på studielivet i England, og de forventede at få en god viden omkring ansøgnings- og optagelsesprocesserne på de engelske universiteter. Én af ATU’erne beskriver efter hjemkomsten, at ”hun fandt ud af, at studerende, der læser i Oxbridge, også er mennesker, og at engelske eliteuniversiteter ikke er uopnåelige for danske ambitiøse studerende.”
 
Der var også store forventninger til de øvrige aktiviteter på programmet og til det sociale fællesskab, der opstod på turen; "Jeg havde håbet, at vi ville komme hinanden mere personligt ved, og det gjorde vi også. Det var en fantastisk tur både socialt, fagligt og oplevelsesmæssigt, og vi var hele tiden omgivet af de andre dejlige ATU'ere." 
 
ATU'erne var på turen også på en guidet sightseeing gåtur i London med en historiker, de blev introduceret til en renæssanceudstilling på National Gallery af en dansk kunsthistoriker, og det var musicalen Phantom of the Opera, der efter en fælles middag torsdag aften markerede turens afslutning.
 
Se Oxbridge Week 2018 videoen her: 

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk