Den sovende hjerne

  • Tirsdag, 22. februar 2022 - 19:00 til 21:00
  • Søauditorierne, Bartholins Allé 3, 8000 Aarhus
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2020 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - Herning - Viby
  • Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 21. februar 2022 - 12:00

v/Birgitte Rahbek Kornum, neurofysiolog, Institut for Neuroscience, Københavns Universitet

Hvad sker der i hjernen, når vi sover, og hvorfor er søvn nødvendig for helbredet? De nyeste forskningsresultater inddrages, når vi dykker ned i søvnens mysterium. For hvorfor skal man egentlig sove, og hvor meget søvn er nødvendigt for et godt helbred?
 
Søvn består af fire forskellige faser, som har hver deres helbredende effekter på hjernen. Den dybe søvn er fx helt anderledes end REM-søvn – også kendt som drømmesøvn – og det vil du få eksempler på.
 
Foredraget vil desuden afdække de biologiske konsekvenser af for lidt søvn og blandt andet diskutere sammenhængen mellem utilstrækkelig søvn og senere udvikling af Alzheimers sygdom.
 
Vi skal også kigge ind i hjernen og se på de mekanismer, der regulerer, om vi er vågne eller sover. Du vil få forklaret, hvordan faktorer som lys, koffein og alkohol påvirker de søvnregulerende mekanismer.
 
Under foredraget gennemgås også, hvilke af de mange råd om god søvn der giver mening i forhold til søvnens biologi.
 
Forelæseren, neurofysiolog Birgitte Rahbek Kornum, vil undervejs også give eksempler på hvordan moderne søvnforskning udføres med udgangspunkt i sin egen forskningsgruppes arbejde.
 

Seminaret afholdes i samarbejde med Offentlige foredrag i Naturvidenskab, Aarhus og livestreames i flere byer.

Seminaret begynder kl. 19.00, men billetten er bortfaldet ved fremmøde efter kl. 18.45. Afkrydsning sker i nærheden af elevatoren på etagen på samme niveau som søen.

Er der livestreaming, du kan tage til, som er tættere på end Søauditorierne i Aarhus, er du velkommen til det. Du skal ikke tilmelde dig her på siden, men efter foredraget skrive til anne@atumidt.dk, at du har været til seminaret, og det vil blive registreret på din aktivitetsoversigt.

 

  • Antal deltagere: 15
  • Lærer: AA
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk