Introduktion til naturvidenskab

  • Onsdag, 5. maj 2021 - 16:00 til 20:00
  • Info følger
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2020 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - HF
  • Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 3. maj 2021 - 12:00

Naturvidenskab 

Hvad er Science and Technology for et sted? Hvordan adskiller det sig fra de andre fakulteter? Hvem læser der? Hvem forsker der? Hvad laver de egentlig?
 
Efter denne aften kan du danne dig svar på disse spørgsmål. Du vil høre lidt generelt om Science and Technology, du vil møde en forsker, du vil snakke med studerende, og du får selv fingrene ned i noget af det faglige stof, der er karakteristisk for naturvidenskab. 
 
Program
16.00: Velkomst og introduktionsforelæsning v/Jacob Sherson
 
Hverdagen som kvanteforsker
Jacob Sherson vil forrtælle lidt om livet som forsker; om hvad han arbejder med i dagligdagen, og hvordan hans interaktion med andre forskere, de studerende og verden uden for murene er. Jacob Sherson er eksperimentalfysiker og har et eksperiment i kælderen, hvor de prøver at bygge en kvantecomputer, som vil være mere kraftfuld end alle normale computere i verden tilsammen. I arbejdet møder de mange uløste udfordringer, og i et nyt forsøg på at inddrage almindelige brugere af internettet i løsningen af disse har de udviklet spiluniverset www.scienceathome.org.
 
I skal medbringe computer til foredraget, og I vil et par dage inden arrangementet modtage et link, I skal registrere jer på inden arrangementet.
 
17.00: Pause
 
17.30: Vælg én af fire forskellige workshops. Prioritering af workshops gøres på link til højre på siden her. 
 
19.45: Tak for i aften. Seminaret afsluttes i de respektive workshops
 
Workshop 1: Dine 5 sanser - har du en 6. sans? v/Hanna Larsen
Vi vil blive kloge på, hvordan vores 5 sanser fungerer - både biologisk og kemisk. Det vil vi gøre ved at undersøge vores egne sanser i små forsøg på workshoppen, hvor vi både skal se, lugte og smage. Vi vil også se på, hvordan mange dyr klarer opgaven på et helt anden måde end os; se hvordan delfiner og flagermus kan bruge "ekkolokation" som hørelse, og hvordan pythonslangen bruger sine seje øjne. Til sidst vil vi diskutere 6. sanser.
 
Workshop 2: 3D printning i sundhedssektoren. Behandlinger skræddersyet lige præcis til dig! v/Abinaya Ravichandran 
Workshop om 3D-printning i sundhedssektoren med fokus på patientspecifikke implantater.

Workshop 3: Algoritmer i hverdagen v/Asger Ullersted Rasmussen
Workshoppen vil gennemgå forskellige sorterings-algoritmer, der bruges i forskelligt omfang. Vi vil undersøge, hvordan algoritmernes effektivitet drastisk kan påvirke ens hverdag. Workshoppen vil også give et indblik i vejfindingsalgoritmer, der fx danner grundlag for alle gps'er.

Formål
Seminar E: Introduktion til naturvidenskab har blandt andet til formål at give jer en indsigt i konkrete naturvidenskabelige metoder som eksempler på cases, man kan beskæftige sig med på naturvidenskab.

 

  • Antal deltagere:
  • Lærer: AA
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk