Kropsvægt og hjernen - livestream med Christoffer Clemmensen

  • Onsdag, 14. september 2022 - 16:30 til 17:45
  • Hjemme: Livestreames til din computer
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2021, 2020 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - Herning - HF - Viby
  • Sidste tilmeldingsfrist: Onsdag, 14. september 2022 - 12:00

v/Christoffer Clemmensen

Vi er evolutionært udviklet til at være tiltrukket af kombinationen af sødt og fedt – fordi det er energiholdigt og dermed sikrer vores arts overlevelse. Når udbuddet af energiholdige fødevarer stiger, og prisen er overkommelig, stiger forekomsten af overvægt. Parallelt med denne udvikling ses en eksplosion i udbuddet af slankekure.

Spørger man Christoffer Clemmensen, fedmeforsker og lektor ved Novo Nordisk Foundation Center, Københavns Universitet, kan de dyre og omstændige slankekure dog ikke betale sig. For vores kropsvægt er langt hen ad vejen styret af genetikken og hjernen. I sidste ende kan det øge stigmatiseringen for de personer, der har svært ved at tabe sig.

Til denne livestream zoomer Christoffer Clemmensen ind på samspillet mellem kropsvægt og hjerne og giver blandt andet svar på, hvorfor hjernen helst ikke vil have, at vi taber os.

Moderator er Noa Kjærsgaard Hansen.

45-60 minutters oplæg og 15 minutters spørgsmål.

Tilmelding

Du skal selv tilmelde dig ("købe en billet", det er gratis) direkte ved Folkeuniversitetet og oplyse dine kontaktoplysninger, så du kan modtage link til streaming. Dette gøres via følgende link: https://fuau.dk/aarhus/program/livestream/kropsvaegt-og-hjernen-livestream-med-christoffer-clemmensen-2221-452

Streamingen foregår via programmet Microsoft Teams. Du modtager et link til streamingen i din kvitteringsmail, når du tilmelder dig.

OBS!

Tilmeld dig i god tid, og husk at tjekke dit spamfilter.

Brug gerne en pc med browserne Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox, hvor du kan deltage i forelæsningen direkte i browseren og ikke behøver at installere noget.

Skal du deltage fra en iPad/iPhone, kræver det, at du installerer appen Microsoft Teams og opretter en brugerprofil. 

 

  • Antal deltagere:
  • Lærer: LDK
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk