Seminar R: Journalistik og formidling

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Helsingforsgade 6A, 8200 Aarhus
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2022 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Herning
Viby
Sidste tilmeldingsfrist
Søndag, 31. december 2023 - 12:00

v/lektor Søren Boy Skjold, lektor Andreas Scharnberg og lektor Kresten Roland Johansen

Du kan skrive den bedste historie, men hvis du ikke forkæler den med en god overskrift, er der ikke nogen, der læser den. Lektor Andreas Scharnberg har undersøgt, hvordan medierne skruer den gode overskrift sammen. Han fortæller om, hvad en overskrift er, hvorfor den er vigtig for medierne – og giver gode råd til, hvad du skal tænke over, når du skriver den.  

Lektor Kresten Roland Johansen vil præsentere sin forskning i journalisters brug af eksperter, og Kresten vil gøre det tydeligt, hvorfor det som journalist er særligt vigtigt at have belæg for sine påstande.
 
Seminaret gennemføres i samarbejde med Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
 
Udover oplæg vil programmet introducere jer til journalistisk formidling ved at lade jer selv arbejde med at producere journalistik og diskutere jeres produkter. Det er den typiske undervisningsformen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, så det bliver samtidig en introduktion til skolen. 

Program 
16.00: Hvad er Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvordan underviser vi, og hvad er journalistik? Lektor Mette Mørk
16.15: Hvordan skruer medierne den gode overskrift sammen? Og hvad betyder den for at ”sælge” historierne? Lektor Andreas Scharnberg. 
17.00: Pause
17.10: Videnskabelige kilder i journalistik - er journalister gode nok til at bruge dem? Lektor Kresten Roland Johansen
18.00: Pause
18.30: Observation som journalistisk metode, det journalistiske interview & journalistiske interview. Lektor Søren Boy Skjold
Introduktion og (små) opgaver. Husk computer.
19.30: Opsamling og præsentation af arbejde og produkter
19.45: Tak for i dag 

Formål
Seminar R: Journalistisk formidling har blandt andet til formål at introducere jer til journalistisk formidling og pressens virkemidler, så I bliver skarpere iagttagere og læsere af medierne, og så I selv vil kunne anvende de samme metoder i jeres egen formidling.

 

 
  • Type
    Obligatorisk