Danmarks natur fra istid til nutid - livestream med Hans Henrik Bruun

Hjemme: Livestreames til din computer
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2022 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Herning
1-årigt
Viby
Sidste tilmeldingsfrist
Onsdag, 6. marts 2024 - 18:45

v/Hans Henrik Bruun, lektor ved Københavns Universitet

 

Vi taler i dag meget om biodiversitetskrise og naturbevaring, og fra politisk hold forsøger man nu at bruge vildere natur med rådne træstammer og store planteædere som middel til at bremse artstabet. Men hvordan ser vild natur egentlig ud i Danmark?
 
Hvilke planter, dyr og svampe levede engang i det stykke af verden, som vi i dag kalder Danmark? Hvilke processer formede økosystemerne? En del af svaret kan vi finde ved at kigge bagud på naturens og biodiversitetens udvikling i Europa – og i særdeleshed Nordeuropa – gennem de seneste par millioner år.
 
Lektor Hans Henrik Bruun forsker og underviser til daglig i økologi og biologisk mangfoldighed ved Københavns Universitet og vil til denne livestream give et overblik over udviklingen og give sit bud på, hvilken natur og biodiversitet vi kunne få, hvis vi gav plads til det.
 
45 minutters oplæg og 15 minutters spørgsmål.
 
Livestreamingen modereres af Noa Kjærsgaard Hansen og fungerer som optakt til Århundredets Festival, der den 8.-17. marts 2024 sætter fokus på NORDEN.
 
 
Tilmelding
 
Du skal selv tilmelde dig ("købe en billet", det er gratis) direkte ved Folkeuniversitetet og oplyse dine kontaktoplysninger, så du kan modtage link til streaming. Dette gøres via følgende link
 
Streamingen foregår via programmet Microsoft Teams. Du modtager et link til streamingen i din kvitteringsmail, når du tilmelder dig. Tilmeld dig også som normalt her på siden så forelæsningen fremgår af din aktivitetsoversigt.
 
OBS!
 
Tilmeld dig i god tid, og husk at tjekke dit spamfilter.
 
Brug gerne en pc med browserne Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox, hvor du kan deltage i forelæsningen direkte i browseren og ikke behøver at installere noget.
 
Skal du deltage fra en iPad/iPhone, kræver det, at du installerer appen Microsoft Teams og opretter en brugerprofil. 
 
__________________________________________________________________________
 
Seminaret afholdes i samarbejde med Folkeuniversitetet Aarhus
 
 
 
 

 

  • Type
    Valgfri