¡Aflyst! Frygt og fiktion

Aarhus Universitet, bygning 1530, lokale G116, Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2022 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Herning
1-årigt
Viby
Sidste tilmeldingsfrist
Torsdag, 22. februar 2024 - 12:00

- en del af forelæsningsrækken; Det forunderlige menneske.

 

v/Mathias Clasen, lektor i engelsk, Aarhus Universitet

 

Har du tænkt over, at stort set alt, du foretager dig i din hverdag, er formet af din biologi og af vores kultur? Du er så at sige et biokulturelt væsen.
 
Af natur er vi sociale væsener, og de fleste af os vil nikke genkendende til, at familie og venskaber er noget af det vigtigste for os. I samspillet med andre mennesker kan vi give og modtage viden, regler og kultur – bl.a. fordi vi gennem evolutionen har udviklet evnen til at skabe meningsdannende lyde og sprog.
 
Vi tilbereder vores mad, fordi den bearbejdede mad giver mere næring. Vi tager noget bestemt tøj på og pynter os, fordi vi er æstetiske væsener. Vi er også politiske, musikalske, overtroiske og seksuelle.
 
Mennesket er i sandhed et forunderligt væsen: biologisk og abeagtigt, men også kulturelt og opfindsomt. I denne forelæsningsrække gør en stribe skarpe forskere os klogere på menneskets biokulturelle adfærd.
 
Forelæsningsrækken er udarbejdet med inspiration fra bogen 'Menneske, kultur, evolution – et biokulturelt perspektiv' (Aarhus Universitetsforlag).
 
 
__________________________________________________________________________
 
Seminaret afholdes i samarbejde med Folkeuniversitetet Aarhus
 
 

 

 

  • Antal deltagere
    10
  • Type
    Valgfri