Seminar L: Fordybelsesworkshops på Natural Sciences (naturvidenskab) og på Technical Sciences (ingeniørvidenskab)
Til dette seminar bliver I fordelt på de respektive workshops. Vi sender et link ud til jer, som I kan prioritere på i den første uge efter sommerferien.
I skal møde frem til jeres respektive workshops på det mødested, der kommer til at stå under hver workshop.
Workshops:
Workshop 1: Lysledere og internettet v/Roar Mikkel Holmberg Rasmussen, Institut for Fysik og Astronomi
På denne workshop skal vi se, hvordan fysikken spiller en central rolle for kommunikation igennem lysledere, hvilket blandt andet er essentielt for den måde, internettet fungerer på.
Forløbet er splittet op i to dele, hvor den ene går ud på at undersøge nogle af de grundlæggende fysiske principper, der muliggør kommunikation med lysledere. Vi skal undersøge, hvordan lys bryder ved overgang mellem forskellige medier, og hvordan lys detekteres og omsættes til elektriske signaler.
I den anden del skal vi se, hvordan kommunikation med lysledere fungerer i praksis. I skal forbinde to motherboards ved hjælp af en lysleder, og sende forskellige signaler mellem de to motherboards.
Max deltagerantal: 24
Mødested: Aarhus Universitet, Bygning 1522, lokale 211, 8000 Aarhus C
Workshop 2: Træn din egen GPTmodel
I denne workshop får du en kort introduktion til sprogmodeller, maskinlæring og det hardware, du skal bruge til at træne dine egne modeller på. Herefter skal du træne og hacke din egen GPT model med tekst data, du selv finder.
I workshoppen anvender vi 'nano GPT', som er kodet i Python, men alt er sat op inden vi begynder (også hardware), så du skal blot medbringe en PC.
Vi 'koder' og hacker maskinlæringsmodellerne igennem din web-browser på din PC – og alle kan være med, det kræver ikke kendskab til f.eks. Python inden.
Max deltagerantal: 50
Mødested: Aarhus Universitet, Bygning 5789, lokale 009C og lokale 013A, Katrinebjergvej, 8200 Aarhus N
Medbring: Computer og så mange af dine egne opgavebesvarelser, som du allerede har lavet og afleveret, som muligt. Det er bedst med danskstile eller opgaver, der har meget tekst. Medbringes på computer enten som PDF-form, som rå tekst eller i word. Vi skal "skrabe" dine opgaver for tekst og træne din egen GPTmodel med data herfra.
Formål:
Seminar L: Fordybelsesworkshops på Natural Sciences (naturvidenskab) og på Technical Sciences (ingeniørvidenskab) har blandt andet til formål at give konkrete indblik i de naturvidenskabelige og ingeniørvidenskabelige discipliner med afsæt i konkrete cases og herunder at vise nogle af de konkrete metoder, som de forskellige discipliner bringer i anvendelse.
Generelt om fordybelsesseminarerne:
Fordybelsesseminarerne er struktureret således, at der er 9 seminarer, som I skal vælge 4 af.
Der vil være to fordybelsesseminarer på Natural Sciences (naturvidenskab) og Technical Sciences (ingeniørvidenskab), hvor I skal vælge mellem en række workshops. Både VIA University College, Faculty of ARTS (humaniora) og Aarhus BSS (samfundsvidenskab) udbyder to fordybelsesseminarer i henholdsvis Aarhus og Herning. Health (sundhedsvidenskab) udbyder et seminar.
Vi anbefaler meget, at I ikke lader geografi, men interesse afgøre jeres valg mellem de forskellige muligheder.
Som udgangspunkt skal I vælge 4 ud af de 9 tilbud, men når vi har set fordelingen, vil der være god mulighed for, at I kan vælge flere seminarer ved at skrive til info@atumidt.dk
-
Antal deltagere54
-
AnsvarligAA
-
TypeObligatorisk