Seminar I: Fordybelsesworkshops på naturvidenskab og ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet - mere info følger
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2022 – men du skal logge ind først.
Afdeling
1-årigt
Sidste tilmeldingsfrist
Søndag, 13. august 2023 - 12:00

Fordybelsesworkshops på naturvidenskab og ingeniørvidenskab.

I får mulighed for at prioritere mellem de forskellige workshops, og I får besked om, hvilken workshop, I er kommet på.

Workshop 1: Byg din egen nano-solcelle (iNANO)
Grätzel-cellen er en type solcelle, som er baseret på planters fotosyntese og måske kan fungere som et billigt og mere fleksibelt alternativ til traditionelle Si-baserede solceller. I øvelsen bygger eleverne selv solceller ved hjælp af dagligdagsmaterialer som termoglas, grafit, bærsaft og TiO2-nanopartikler, som bruges som hvidt farvestof i en lang række kommercielle produkter. Herefter testes og karakteriseres solcellerne.
 
Workshop 2: Hukommelsens molekyler (Molekylærbiologi)
På neuroforskningscenterete DANDRITE arbejder vi bl.a. med at forstår, hvordan erindringer lagres i hjernen.
Hukommelse er grundlaget for, at vores livshistorier kan forme os til unikke individer, men vores hjerne er ikke blot en neutral båndoptager, nogle oplevelser lagres et helt liv, hvorimod andre er glemt med det samme. Alt dette afgøres af proteiner i hjernen.
På workshoppen vil vi fortælle om, hovrdan vi identificerer og beskriver de proteiner, der bestemmer om opelevelser gemmes. Vi vil også gå på rundtur i laboratorierne og se, hvorda man afgør om en mus kan huske. Vi vil også fortælle om, hvordan man kan undersøge et molekyles udseende.
 
 
Workshop 3: Sampling i rumlig geometri (Matematik)
I denne workshop vil vi se på statistik i en rumlig sammenhæng. Emnet spænder meget bredt, og målet med workshoppen er at give et håndgribeligt indblik i, at statistik ikke nødvendigvis er tal i et regneark. 
Vi vil blandt andet se på, hvordan man kan estimere tallet pi ved at kaste med tændstikker, og hvordan man kan estimere volumen af et 3D objekt samt arealet af et 2D objekt. 
 
Max deltagerantal: 30
Mødested: Aarhus Universitet, Bygning 1532, Lokale 222 / Kol-G4
Medbring: 
 
 
 
 
Formål
Seminar I: Fordybelsesworkshops på naturvidenskab og ingeniørvidenskab har blandt andet til formål at give konkrete indblik i de naturvidenskabelige discipliner med afsæt i konkrete cases og herunder at vise nogle af de konkrete metoder, som de forskellige discipliner bringer i anvendelse.
 

Generelt om fordybelsesseminarerne

Fordybelsesseminarerne er struktureret således, at der er 7 seminarer, som I skal vælge 3 af. Der vil være to fordybelsesseminarer på Naturvidenskab (ST), hvor I skal vælge mellem en ræke fagområder. Både VIA University College, Humaniora (Arts) og Samfundsvidenskab (BSS) udbyder to fordybelsesseminarer i henholdsvis Aarhus og Herning.

Vi anbefaler meget, at I ikke lader geografi, men interesse afgøre jeres valg mellem de forskellige muligheder.

Som udgangspunkt skal I vælge 3 ud af de 8 tilbud, men når vi har set fordelingen, vil der være god mulighed for, at I kan vælge flere seminarer ved at skrive til info@atumidt.dk

 

 

 

  • Antal deltagere
    20
  • Type
    Obligatorisk