Seminar B: Introduktion til School of Arts

Aarhus Univerversitet, Nobelparken, Jens Chr. Skous Vej 4, 8200 Aarhus N
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2013 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Herning
Viby
Sidste tilmeldingsfrist
Mandag, 3. februar 2014 - 12:00

Seminar B er et dagseminar, som vi tilrettelægger i samarbejde med School of Arts. Vi skal være i Nobelparken på Aarhus Universitet og dagen er fælles for hele årgang 2013. Dagen indledes med akademisk arbejde, men afsluttes i en mere underholdningspræget genre.

Om formiddagen har vi selskab af Prodekan Jan Ifversen og lektorerne Stefan Iversen og Tore Rye Andersen, der begge er fra Litteraturvidenskab på Aarhus Universitet. Efterfølgende går vi gennem Aarhus og ned til Godsbanen, hvor vi skal nyde en fælles frokost, inden vi alle skal i teatret.

Endeligt program følger, men i store træk kommer dagen til at se således ud.

10.00: Kaffe og brød

10.30: Velkomst ved Svend Thorhauge

10.45: Introduktion til Humaniora ved Prodekan Jan Ifversen

11.15: Pause

11.30: Mandlige brystvorter og andre eksplosioner v. Stefan Iversen og Tore Rye Andersen

12.30: Gruppearbejde med sandwich

13.15: Opsamling i plenum

14.00: Afgang til Godsbanen

15.00: Middag i Folkekøkkenet

16.00: Teaterforestilling på Teater Katapult: Fucking Fattig eller Helt udenfor

17.45: Tak for i dag

 

Stefan Iversen og Tore Rye Andersen

Mandlige brystvorter og andre eksplosioner - eller: hvad handler kulturvidenskab om?

Under den titel præsenterer og diskuterer Tore Rye Andersen og Stefan Iversen nogle af de særlige træk ved at arbejde videnskabeligt med kulturelle genstande. Hvad leder man efter, når man analyserer fx litteratur, kunst, reklamer, aktuel mediedækning eller populærkulturelle fænomener? Hvad skal der til, for at en analyse er begyndt, og hvornår er den færdig, og hvad kan man få ud af den? Tilhørerne får også mulighed for selv at prøve kræfter med eksempler på kulturvidenskabelige objekter.

Fucking Fattig (teaterforestilling A)

»Fucking Fattig« er en ungdomsforestilling om mennesker, der får revet det økonomiske grundlag væk under sig og som må lede efter sig selv i ruinerne. Producenter og reklamebureauer har for længst lært os, at produkter giver os værdier og egenskaber. Vi er, hvad vi har - købt. Så når finanskrisen rammer, når man ikke længere kan købe, eller man mister det, man har, hvem er man så? Ramler identiteten?

Medvirkende Mads Riisom & Anne Gry Henningsen Instruktør Petrea Søe Dramatiker Julie Maj Jakobsen Scenograf Lisbeth Burian Lysdesigner Raphael Solholm

 

Helt udenfor (Teaterforestilling B)

Hvad skal vi bruge alle vores åndssvage døende handicappede arbejdsløse gamle farvede traumatiserede homoseksuelle (og) flygtninge til?

Underholdning er et bud. Oplysning et andet, om end mindre farverigt.

Med baggrund i minoritetgruppernes langsomme, men kontinuerlige udstødelse af samfundet, og deres – kan man hævde – lige ret til, at færdes blandt almindelige folk med økonomien og forstanden nogenlunde i behold (selv efter krisen!), vil Det Kommende Teater lave en række udstillinger af både os normale mennesker og disse muntert skæve eksistenser, før deres art uddør.

Hvis man er udenfor er man oftendels selv ude om det, og hvis ikke det er selvforskyldt, så må man straks finde de skyldige og give dem den. Skylden. Ellers vanker der.

Du kan opleve denne stand-out-tragedy om minoriteternes fald på nærmeste hold, hvis du løser billet og sidder ordentligt. Politisk bliver det ikke - det er et løfte!

Det Kommende Teater stiller skrapt på sociale ”do’s and don’ts” og har i Helt udenfor sat sig for at behandle alle de regler og kodekser, man må følge for at fremstå som normal, velopdragen, vellidt, soigneret og tjekket, når man omgås andre - eller tror sig ubevogtet.

Det kommer det masser af sjov ud af, men også stof til eftertanke.

 

  • Type
    Obligatorisk