Seminar P: Retorik og argumentation
Seminar P tilrettelægges i samarbejde med humaniora.
Mathilde Andersen og Simone Brendstrup Søndergaard fra Center for Undervisningsudvikling og Digitale medier.
Argumentation spiller en central rolle i mange kommunikative kontekster. Vi diskuterer fx, om Lars Løkke eller Mette Frederiksen er den bedste statsminister, hvem der skal tage opvasken efter aftensmaden, og hvad budskabet mon er i Pontoppidans ”Lykke-Per”.
- Men hvad er argumentation egentlig? Og hvornår er argumentation overbevisende? Det skal vi undersøge ved hjælp af retorisk teori og eksempler på både privat, politisk og akademisk argumentation. Målet er at blive klogere på de krav og konventioner, der gælder inden for de forskellige sfærer – og at blive i stand til selv at producere overbevisende argumentation.
I skal som forberedelse til dette seminar have gjort følgende:
- Læs materialet, der ligger i højre side af skærmen. (Fra Signe Hegelund (2000). Akademisk Argumentation – skriv overbevisende opgaver på de videregående uddannelser)
- Tage en af jeres egne opgaver/rapporter med til dagen. Det kan både være en biologi-rapport, en dansk stil, en historie-opgave eller noget helt fjerde.
Program:
16.00: Velkomst v/ATU | Midt
16.05: Introduktion til retorikteori og politisk argumentation
17.00: Gruppearbejde med politisk argumentation
17.30: Sandwich
18.15: Akademisk argumentation
19.00: Gruppearbejde med udgangspunkt i jeres egne opgaver
19.30: Tak for i dag
Formål
Seminar P: Retorik og argumenation har blandt andet til formål at udfolde begrebet argumentation gennem retorikteori og gennem eksempler på forskellige former for argumentation og at gøre jer i stand til at producere overbevisende argumentation.
-
TypeObligatorisk