Seminar E: Introduktion til naturvidenskab og ingeniørvidenskab
Naturvidenskab
Workshop 1: Genteknologi til industriel produktion af medicin
Genteknologi til industriel produktion af medicin (Sune – bioteknologisk ingeniør). Genteknologi anvendes ofte til at producere nye lægemidler. Nogle lægemidler er baseret på proteiner, som kun kan produceres i levende celler. Den basale teori til forståelse for emnet, vil blive gennemgået i begyndelsen af undervisningsforløbet. Herefter gennemgåes forløbet fra identifikation af et funktionelt protein til det biofarmaceutiske protein; Insulin. Fokus vil være på produktion af lægemiddel med levende celler og den efterfølgende oprensningsfase og så vil vi diskutere etiske dilemmaer.
Workshop 2: Fødevarevidenskab – hverdagens mad
Fødevarevidenskab – hverdagens mad (Bjarke – agrobiologi). I hverdagen møder vi fødevarevidenskab, når vi eksempelvis steger et æg, drikker en kop kaffe, steger en bøf eller blot er ude at handle. Eksempelvis afhænger brødkvalitet både af dyrkningsforhold, ingredienser, æltning og bagning. Alt sammen elementer der kan beskrives ved biokemiske forhold.
Workshop 3: Insekter på menuen!
Insekter på menuen! (Anders – biolgi). Skal vi ALLE til at spise insekter? Dette spørgsmål bliver besvaret fra en biologisk såvel som samfundsfaglig vinkel, når emner såsom bæredygtighed, sundhed, dyrevelfærd, klima, holdninger, værdier og befolkningsvækst bliver bragt i spil.
Workshop 4: Statik – vi kan bedst lide bygninger der står stille
Statik – vi kan bedst lide bygninger der står stille (Anne – bygningsingeniør). Vi vil gerne have bygninger der står stille. Men hvorfor står de egentlig stille når det blæser? Hvilke elementer er nødvendige, for at der er stabilitet i alle retninger? Og hvordan skal disse samles?
-
TypeObligatorisk