Naturens nyttige dræbermolekyler
Aarhus Universitet, Søauditorierne, Wilhelm Meyers Allé, bygning 1250
Afdeling
Herning
Viby
Sidste tilmeldingsfrist
Mandag, 29. oktober 2018 - 12:00
v/Thomas Bjørnskov Poulsen, lektor i kemisk biologi, Institut for Kemi, Aarhus Universitet
Kom på en rejse til molekylernes verden med fokus på naturens egne medicinske stoffer. Og hør, hvordan indsigt i cellernes funktion inspirerer forskere til både at udvikle potentielt livsforlængende stoffer og til at udvikle nye typer medicin mod kræft.
Effektiv medicin er en af grundstenene i vores moderne samfund – faktisk er det svært at forestille sig, at der engang fandtes en virkelighed uden fx antibiotika til behandling af infektioner eller kemoterapi til behandling af kræft.
Aftenens foredrag tager os på en rejse til molekylernes verden – til de af naturens egne medicinske stoffer, som forskere har opdaget, fremstillet og forbedret over de seneste årtier med det primære formål at slå andre organismer ihjel, som kan true vores helbred.
Mange af disse naturstoffers molekylestrukturer er så komplekse, at de til stadighed udfordrer moderne teknologier, når det kommer til at bestemme og manipulere med deres strukturer.
I foredraget vil du høre eksempler på, hvorfra disse nyttige naturstoffer kommer, og hvordan deres molekyler egentlig kan bygges – og ombygges.
Og du vil høre, hvordan forskerne opnår forståelse af naturstoffers specifikke vekselvirkning med cellernes proteiner, og hvordan forskerne dermed finder inspiration til at udvikle stoffer, som har potentiale til få os til at leve længere samt inspiration til at finde nye typer medicin mod kræft.
Seminaret afholdes i samarbejde med Offentlige foredrag i Naturvidenskab, Aarhus og livestreames i flere byer.
Seminaret begynder kl. 19.00, men billetten er bortfaldet ved fremmøde efter kl. 18.45. Afkrydsning sker i nærheden af elevatoren på etagen på samme niveau som søen.
Er der livestreaming, du kan tage til, som er tættere på end Søauditorierne i Aarhus, er du velkommen til det. Du skal ikke tilmelde dig her på siden, men efter foredraget skrive til anne@atumidt.dk, at du har været til seminaret, og det vil blive registreret på din aktivitetsoversigt.
-
Antal deltagere30
-
TypeValgfri