Jordens og livets udvikling
Aarhus Universitet, Søauditorierne, Wilhelm Meyers Allé, bygning 1250
Afdeling
Herning
Viby
Sidste tilmeldingsfrist
Mandag, 19. marts 2018 - 12:00
v/Minik Rosing, professor i geologi, Geologisk Museum, Københavns Universitet.
Jordens udvikling har sat rammerne for livets udvikling, men de levende organismer har også påvirket jordens geologiske udvikling ved at udnytte energien i solens lys og overtage kontrollen med atmosfærens og oceanernes sammensætning og reguleret klimaet.
Jordens og livets udvikling har spejlet hinanden gennem milliarder af år. Jordens udvikling har sat rammerne for livets udvikling, men de levende organismer har også påvirket jordens geologiske udvikling.
Siden de levende organismer udviklede evnen til at udnytte energien i solens lys, har livet overtaget kontrollen med atmosfærens og oceanernes sammensætning, reguleret klimaet, og måske endda haft en afgørende indflydelse på selve den faste jords kemiske udvikling. Vi vil prøve at se på, om livet i virkeligheden er den dominerende geologiske kraft på jorden.
I foredraget vil du også blive præsenteret for en ny idé: at eksportere grønlandsk mudder til troperne. Minik Rosing og hans kolleger er ved at undersøge, om man samtidig kan skabe et nyt, bæredygtigt erhverv i Grønland og revitalisere de forarmede landbrugsjorde i troperne og dermed skabe økonomisk vækst i fattige tropiske og subtropiske områder.
Seminaret afholdes i samarbejde med Offentlige foredrag i Naturvidenskab, Aarhus og livestreames i flere byer.
Seminaret begynder kl. 19.00, men billetten er bortfaldet ved fremmøde efter kl. 18.45. Afkrydsning sker i nærheden af elevatoren på etagen på samme niveau som søen.
Er der livestreaming, du kan tage til, som er tættere på end Søauditorierne i Aarhus, er du velkommen til det. Du skal ikke tilmelde dig her på siden, men efter foredraget skrive til anne@atumidt.dk, at du har været til seminaret, og det vil blive registreret på din aktivitetsoversigt.
-
Antal deltagere35
-
TypeValgfri