Seminar M: Hvor vil du sætte dit aftryk? (Fordybelsesseminar, VIA University College, Aarhus)

VIA University College, Hedeager 2, 8200 Aarhus N
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2014 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Herning
Viby
Sidste tilmeldingsfrist
Tirsdag, 30. juni 2015 - 12:00

Hvor vil du sætte dit aftryk?

Uddannelser, der kobler teori og praksis

Program:

16.00-16.15: Velkomst v/Jonna Frølich, uddannelseschef ved VIA Sundhed, VIA University College og Svend Thorhauge ved Akademiet for Talentfulde Unge

16.15-16.30: Oplæg v/ Jonna Frølich om professionsbacheloruddannelser og VIA University College's uddannelsesudbud

16.30-17.15: Opstart af to parallelle workshops:

Workshop 1: Tag med på en rejse ind i læreruddannelsens videns- og forskningsunivers.

Du vil opdage, at det er afgørende nødvendigt og meningsfuldt at kende til forskellige vidensformer og forskningstraditioner. Du bliver introduceret til eksempler på forskellige videnssyn i historiefaget, herunder Luhmanns kommunikationsteori. 

I det korte perspektiv giver de valgte eksempler dig mulighed for at se gymnasiefagene AT, historie og samfundsfag i lyset af forskellige forskningsbaserede vidensformer samt øvrige anvendelsesmuligheder i dit studie og i læreruddannelsens praksis.

I det lidt længere perspektiv bliver du introduceret til at kunne deltage i faglige diskussioner med nyt kendskab til forskellige vidensformer og forskningsmetoder, og du får et bidrag til grundlaget for dine kommende karriere- og livsvalg. Du bliver inviteret til at være aktiv deltager i løbet af workshoppen.

Undervisere:

Esben Westesen, studerende 3.årgang på Læreruddannelsen i Århus

Leif Vibild, Lektor i Pædagogik på Læreruddannelsen i Århus.

Workshop 2: Samspil mellem sundhed, fysisk aktivitet, ernæring og kommunikation

I denne workshop kombineres de naturvidenskabelige og humanistiske fag, så der arbejdes med forståelse af, hvordan kroppen fungerer og den samfundsfalige forståelse af, hvad der påvirker vores kostvaner og livsstil. Hvilke sociologiske teorier spiller ind i forhold til, hvordan vi ændrer på disse vaner. Hvilke redskaber fra den psykologiske praksis kan anvendes til at arbejde med at ændre vanerne, og hvad skal man vide om sammensætningen og tilberedning af mad for at kunne vejlede professionelt? Alt dette giver mulighed for en dybere indsigt i den videnskabsteoretiske forståelse af såvel det naturvidenskabelige som det samfundsvidenskabelige og professionsfaglige felt.

Undervisere:

Trine Vase Bendsen, lektor v. Ernæring og Sundhed

Nanna Ruengkratok Lang, lektor v. Ernæring og Sundhed

17.15-18.00: Aftensmad

18.00-19.45: Videre arbejde i og afrunding af workshops

19.45-20.00: Afslutning og evaluering ved Akademiet for Talentfulde Unge

Introduktion: Professionsbachelor – hvad er det?

En professionsbacheloruddannelse giver dig praksisnær teori på uddannelsesinstitutionen og teorinær praksis, når du er i praktik.

Professionsbacheloruddannelser består af både teoretisk og praktisk undervisning og varer som regel  3½ - 4 år. Det betyder, at de studerende veksler mellem uddannelse, der foregår på en uddannelsesinstitution og praktik inden for en profession fx en virksomhed, en skole, et sygehus, en kommune eller en klinik. En professionsbacheloruddannelse er oftest rettet mod et bestemt erhverv, inden for hvilket praktikperioderne ligger som en naturlig del af uddannelsen. Der findes professionsbacheloruddannelser inden for mange erhvervsområder både offentlige og private.

VIA har samarbejde med en række universiteter i udlandet, så der er derfor god mulighed for at tage på udvekslingsophold undervejs i studiet.

Introduktion ved Lektor med ledelsesansvar Karsten Thorø, VIA University College

 

 

 

 

  • Antal deltagere
    115
  • Type
    Obligatorisk