Seminar H: Hvor vil du sætte dit aftryk? (Fordybelsesseminar VIA University College, Herning)

VIA University College, Birk Centerpark 5, 7400 Herning
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2014 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Herning
Viby
Sidste tilmeldingsfrist
Tirsdag, 30. juni 2015 - 12:00

Hvor vil du sætte dit aftryk?
Uddannelser, der kobler teori og praksis

 

Formålet med Seminar H er at give jer indsigt i professionsuddannelsernes vidensdannelse og praksisformer med afsæt i konkrete uddannelser.

Introduktion: Professionsbachelor – hvad er det?

En professionsbacheloruddannelse giver dig praksisnær teori på uddannelsesinstitutionen og teorinær praksis, når du er i praktik.

Professionsbacheloruddannelser består af både teoretisk og praktisk undervisning og varer som regel  3½-4 år. Det betyder, at de studerende veksler mellem uddannelse, der foregår på en uddannelsesinstitution og praktik inden for en profession fx en virksomhed, en skole, et sygehus, en kommune eller en klinik. En professionsbacheloruddannelse er oftest rettet mod et bestemt erhverv, inden for hvilket praktikperioderne ligger som en naturlig del af uddannelsen. Der findes professionsbacheloruddannelser inden for mange erhvervsområder, både offentlige og private.

VIA har samarbejde med en række universiteter i udlandet, så der er derfor god mulighed for at tage på udvekslingsophold undervejs i studiet.

Introduktion ved Lektor med ledelsesansvar Karsten Thorø, VIA University College.

 

Workshop 1: Workshop 1: Strategic Design Practice

Kom til en kreativ workshop og få en introduktion om vores forskning inden for Design Thinking feltet. Ved VIA Design i Herning har to lektorer videreudviklet begrebet Design Thinking til også at omfatte forretningsforståelse og strategi.

 

Strategic Design Practice, som det nye begreb hedder, skal sikre, at designprocessen ikke kun handler om at generere idéer, men at det også ender i løsninger. Allerede i idégenereringsfasen skal man tænke i mulige slutprodukter.

Metoden er et kreativt og innovativt værktøj især udviklet til andre faggrupper end designere. Med metoden får andre faggrupper et fælles sprog for, hvordan de kan arbejde med innovation. 

 

Workshop 2: Fysioterapeautuddannelse

Med udgangspunkt i vidensområderne bevægelsesvidenskab, biomekanik, anatomi og fysiologi præsenteres der på workshoppen både viden, afprøvning og praksis omkring krop og bevægelse.

Undervisere:

Sebastian Landgren

Nickolaj Hove Nielsen

 

Program:

16.00-16.30: Introduktion

16.30-17.30: Workshop

17.30-18.00: Aftensmad

18.00-19.00: Workshop fortsat

19.00-19.30: Fælles opsamling

  • Antal deltagere
    115
  • Type
    Obligatorisk