Seminar G: Et helbredsdilemma - har vi lyst til at vide alt? (Fordybelsesseminar, sundhedsvidenskab, HE)
Et helbredsdilemma - har vi lyst til at vide alt?
Ville du ønske at vide, hvis en del af din krop indeholdt en tikkende bombe? Konsekvenserne ved sygdom kan være omfangsrige: frygt, nedsat energi og eventuelle smerter, stigmatisering af omverdenen, ændret livsanskuelse, depression og i yderste konsekvens død. Men hvornår er man syg? Når man begynder at få symptomer? Eller når man får viden om, at man har eller kan få en sygdom? Emnet for fordybelsesseminaret bliver en diskussion af disse spørgsmål ved de forskellige institutter under Health.
Vi starter med en fælles tankevækkende introduktion, og der bliver herefter mulighed for at anskue, interagere og diskutere emnet med udgangspunkt i arbejdet fra et af Healths 5 institutter (odontologi, retsmedicin, klinisk medicin, biomedicin, folkesundhed). Vi slutter af med en fælles paneldiskussion med repræsentation fra de 5 institutter.
Det er muligt at prioritere mellem følgende institutter:
Institut for Biomedicin ved Didde Haslund og Laura Ryø: CRISPRY BABY
Institut for Folkesundhed ved Julie Lyngsø: Fertilitetsudredning og etiske dilemmaer
Institut for Klinisk Medicin ved Ida Lund: Fosterdiagnostik
Institut for Odontologi ved Tine Hjorth og Suresh Rattan: Alle ens...?
Institut for Retsmedicin ved Anne-Mette Oxvig:Biologisk aldring og aldersbetingede sygdomme
Der vil være plads til højst 30 på hver workshop.
Det er ikke længere muligt at prioritere. Jer, der ikke har prioriteret, bliver fordelt der, hvor der er plads:-).
Program:
16:00: Fælles velkomst ved Ditte Juel Adolfsen Løhmann
16.10: Fælles introduktionsforelæsning ved Professor Ebba Nexø
16.45: Workshops
17.30: Aftensmad
18.00: Workshops fortsat
19.00: Fælles paneldiskussion, ordstyrer Daniel Ramskov Jørgensen
19.45: Afrunding
Formålet med Seminar G: Et helbredsdilemma er at give et konkret indblik i sundhedsvidenskabelige studier, deres sammenspil og nogle af de dilemmaer, man kan møde inden for medicinsk forskning.
Generelt om fordybelsesseminarerne:
Fordybelsesseminarerne er struktureret således, at der er 9 seminarer, som I skal vælge 4 af. Der vil være ét fordybelsesvidenskab på Sundhedsvidenskab (HE), hvor I kan prioritere, hvilket institut I vil på. Der vil være to fordybelsesseminar på Naturvidenskab (ST), på hvilke I bliver distribueret ud på seks forskellige institutter efter egen prioritering. Både VIA University College, Humaniora (Arts) og Samfundsvidenskab (BSS) udbyder to fordybelsesseminarer i henholdsvis Aarhus og Herning. Vi anbefaler meget, at I ikke lader geografi, men interesse afgøre jeres valg mellem de fem tilbud.
Som udgangspunkt vil der kun være plads til, at I vælger 4 af de 9 tilbud, men når vi har set fordelingen, kan det godt være, vi åbner for, at man kan tilmelde sig et ekstra.
-
Antal deltagere130
-
TypeObligatorisk