Seminar E4: Introduktion til Naturvidenskab Workshop E4: Hvem skal betale for din uddannelse? v. Britt Sønnichsen
Se placering på AU's bygningskort her.
Se placering på Google Maps her.
Hvad er Science and Technology for et sted? Hvordan adskiller det sig fra de andre fakulteter? Hvem læser der? Hvem forsker der? Hvad laver de egentlig?
Efter denne aften kan du danne dig svar på disse spørgsmål. Du vil høre lidt generelt om Science and Technology, du vil møde en forsker, du vil snakke med studerende, og du får selv fingrene ned i noget af det faglige stof, der er karakteristisk for naturvidenskab.
Som forberedelse til workshoppen skal du have været inde på scienceathome.org og kontrollere, at quantum dreams spillet virker på din bærbare computer, som du skal medbringe til seminaret. Du kan finde spillet ved at trykke på ’play’ tabben.
Program
16.00 – 16.15: Velkomst og introduktion til Science and Technology v. Mie Johannesen.
16.15 – 17.00: Foredrag v. lektor Jacob Sherson
Hverdagen som kvanteforsker
Jacob Sherson vil forrtælle lidt om livet som forsker; om hvad han arbejder med i dagligdagen, og hvordan hans interaktion med andre forskere, de studerende og verden uden for murene er. Jacob Sherson er eksperimentalfysiker og har et eksperiment i kælderen, hvor de prøver at bygge en kvantecomputer, som vil være mere kraftfuld end alle normale computere i verden tilsammen. I arbejdet møder de mange uløste udfordringer, og i et nyt forsøg på at inddrage almindelige brugere af internettet i løsningen af disse har de udviklet spiluniverset www.scienceathome.org.
Eleverne skal gerne medbringe deres computer til foredraget og vil et par dage inden arrangementet modtage et link, de skal registrere sig på inden arrangementet.
17.00 – 17.10: Kort præsentation af undervisere og indhold på workshops. (Eleverne har tilmeldt sig workshops på forhånd.)
17.15 – 18.00: Aftensmad
18.00 – 20.00: Workshops / klasseundervisning
Workshop E4
Hvem skal betale for din uddannelse? v. Britt Sønnichsen
En stor del af det politiske arbejde handler om økonomi - nærmere bestemt finanspolitik. Hvor kan pengene blive brugt bedst? Og hvor er det muligt at spare? Det er svært at spå om fremtiden, men økonomer forsøger sig alligevel med at give et bud på, hvordan økonomien kommer til at se ud om 40 år, således at politikkerne kan spore finanspolitikken ind på den rigtige kurs. På workshoppen vil vi se på, hvad økonomer for nyligt har forudsagt og på hvilke teoriestiske økonomiske modeller, der ligger bag deres forudsigelse. Disse modeller vil vi derefter benytte til at regne lidt på, hvad det betyder for den studerendes økonomi, at staten bruger så mange penge på vores uddannelse. Er det virkelig nødvendigt med den SU?
Særlige ting, der skal medbringes: Papir og blyant.
-
Antal deltagere35
-
TypeObligatorisk