Sommercamp 2020: Sprog som vindue til verden?

Viby Gymnasium, Søndervangs Allé 45, 8260 Viby J
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2018, 2019 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Herning
1-årigt
Viby
Sidste tilmeldingsfrist
Fredag, 17. april 2020 - 12:00

Sommercamp 2020 med dagsprogrammer i juni og juli og med sommer-weekend-camp i efterået arrangeres i et tæt samarbejde med Aarhus Universitet, VIA University College og ATUMUN.

Dagsprogrammerne er fuldt af fagligt indhold, og sommer-weekend-campen er udover fagligt indhold og simulering af FN-forhandlinger også fuld af sociale aktiviteter.
 
En gruppe elever fra årgang 2018 har meldt sig som tutorer og vil være med til at gøre sommercampens flere dele til en uforglemmelig oplevelse, og de vil være med i både dagsprogrammerne og i sommer-weekend-campen.
 
Der er en deltagerbetaling på 700 kr. pr. deltager. Beløbet skal være indbetalt på reg.: 5077 konto: 0001255176 senest den 20. juni 2020.
 
 
Hvis I glæder jer bare halvt så meget som os, så kan det kun gå godt.
 
Kh.
 
Nis, Karoline, Morten og Anne
 
#atumidt
 

Introduktion til humaniora

Sprog som vindue til verden

Interesserer du dig for sprog, kultur og samfund? Synes du, sprog er spændende og interessante? Eller brænder du for et arbejde i EU eller inden for kommunikation med folk fra andre kulturer? Så er en uddannelse og karriere inden for sprog muligvis noget for dig. 

Men hvad er sprog? Hvad vil det sige at arbejde med og forske i sprog? Hvorfor er sprog i det hele taget vigtigt? Og hvad kan du bruge sprog til? 
 
Dagens program er spækket med spændende eksempler, der viser, hvordan fremmedsprogkompetencer er afgørende for Danmark, hvorfor fremmedsprog er både spændende og vigtige, og hvad du kan bruge en uddannelse i fremmedsprog til. 
 
Hør noget om sammenhængen mellem sprog og hjerne, sprog og kultur, og om, hvordan forskelle mellem sprog viser sig.
 
Du kan også høre om livet som sprogofficer i Forsvaret – en uddannelse, hvor du ikke bare lærer sprog på højt niveau, men også møder verden gennem en ny kulturforståelse med mulighed for udsendelse på internationale missioner. Du har derudover mulighed for at få indblik i EU som arbejdsplads og arbejdet med oversættelse på EU-institutioner og i, hvad sprog betyder for en ingeniør.
 

Program

9.00-10.00: Ankomst, rundstykker og uformel samtale

10.00-10.25: Hvad er humaniora? v/Lars Kiel Bertelsen, studieleder, Institut for Kommunikation og kultur, Aarhus Universitet

10.25-11.25: Hvorfor er sproget så svært, når det er så let? v/Ken Ramshøj Christensen, lektor, Institut for Kommunikation og Kultur - Engelsk, Aarhus Universitet

Mine sprog, mine verdener: en introduktion til kultursemantiske sprogstudier v/Carsten Levisen, lektor, Department of Communication and Arts, Roskilde Universitet

11.25-11.35: Logistik og fordeling

11.45-12.15: Workshops - runde 1

  • Er et hus a house v/Antonio Morata Corral, Ph.d.-studerende,
    Institut for Kommunikation og Kultur - Afdeling for Tysk og Romanske Sprog, Aarhus Universitet 
  • Livet som sprogofficer - væbnet med sprog v/sprogofficer, Forsvaret
  • Sådan gi´r din ingeniøruddannelse dig adgang til job i hele verden! v/Marianne Lippert, lektor VIA University College og Martin Møhl, lektor og international koordinator, VIA University College

12.15-13.15: Walk'n'Talk og sandwich

13.15-13.45: Workshops - runde 2

  • Er et hus a house v/Antonio Morata Corral, Ph.d.-studerende,
    Institut for Kommunikation og Kultur - Afdeling for Tysk og Romanske Sprog, Aarhus Universitet 
  • Livet som sprogofficer - væbnet med sprog v/sprogofficer, Forsvaret
  • Sådan gi´r din ingeniøruddannelse dig adgang til job i hele verden! v/Marianne Lippert, lektor VIA University College og Martin Møhl, lektor og international koordinator, VIA University College

13.45-14.00: Pause

14.00-15.00: Vi har jo Google Translate. Hvad skal vi med oversættere? Om EU-oversættelse i den digitale tidsalder v/Bo Skovsbøll, Europakommisionens Danske Oversættelsesafdeling.

Japan og japansk: Hvordan jeg blev japanskunderviser i Danmark, og hvorfor jeg er vild med det v/Manami Kunitomo, Aarhus Universitet

15.10-15.25: Danmark uden sprog v/Hanne Wacher Kjærgaard, centerleder, Det Nationale Center for Fremmedsprog

15.30-16.00: Opvarmning til sidste del af Sommercamp 2020 (11.9-13.9.2020)

  • Type
    Sommercamp