Corona-krisen og medierne: Journalistikkens genfødsel? Livestream med Ulrik Haagerup

  • Onsdag, 29. april 2020 - 19:00 til 20:30
  • Hjemme: Livestreames til din computer
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2018, 2019 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - Herning - HF - Viby
  • Sidste tilmeldingsfrist: Torsdag, 30. april 2020 - 14:00

v/Ulrik Hagerup, direktør i Constructive Institute

I den første uge med karantæne steg danskernes medieforbrug med 23 % i forhold til 2019. Og 75 % af danskerne bruger mere tid på nyheder under krisen. Derfor har medierne et kæmpe ansvar. Ikke mindst i betragtning af de mange rygter og fake news, der florerer på sociale medier.

Og for journalister, der som faggruppe ligger helt i bund sammen med ejendomsmæglere og bilforhandlere i troværdighedsmålinger, da er det en enestående mulighed for at bevise deres værdi.

Nyhedsjournalistikken skal give den bedst opnåelige version af sandheden. Den skal formidle fakta, afdække problemer og inspirere til mulige løsninger. Ikke bære brænde til bålet, men modvirke den tiltagende polarisering i samfundet.

Det mener Ulrik Haagerup, som vil forandre verden med konstruktive nyheder, som ikke kun påpeger problemer, men også finder løsninger. Han er direktør i Constructive Institute, tidl. nyhedsdirektør i DR og bestyrelsesmedlem for Folkeuniversitetet i Aarhus. Uddannet fra Stanford University og Danmarks Journalisthøjskole.

 

45 minutters oplæg og 30 minutters spørgsmål

Spørgsmålene stilles i chatten eller pr. mail. Instrukser følger.

Der sendes et link til livestream pr. sms og mail kort tid før start. Du skal derfor selv tilmelde dig ("købe en billet", det er gratis) direkte ved Folkeuniversitetet og oplyse dine kontaktoplysninger, så du kan modtage link til streaming.
 
Tilmelding til Folkeuniversitetet her:
 
 
 
 
 
 

Seminaret afholdes i samarbejde med Folkeuniversitetet Aarhus

 

  • Antal deltagere:
  • Lærer: AA
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk