Seminar D: At være studerende på en professionsbachelor

  • Torsdag, 1. oktober 2020 - 16:00 til 20:00
  • VIA University College, EON Reality Denmark, Farvervej 1, 8800 Viborg
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2019 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - HF
  • Sidste tilmeldingsfrist: Tirsdag, 17. marts 2020 - 12:00

- prøv det i praksis

På Seminar B: At være studerende på en professionsbachelor arbejdede vi med personlige ressourcer og kompetencer, og det bygger vi videre på nu.

I får et indblik i, hvordan undervisning på VIA University College foregår gennem vekslen mellem teoretisk undervisning og hands-on-øvelser, hvor det faglige indhold er målrettet den profession, som den specifikke uddannelse er rettet mod.

På dette seminar er det VIA University College's softwareingeniøruddannelse, der guider jer gennem undervisningen på en måde, så I får et godt billede af, hvad det vil sige, at læse en professionsbachelor. Seminaret er bygget op, så det er repræsentatitivt for VIA Unversity College's 42 forskellige uddannelser, men det tager sit udgangspunkt i fagligheden i softwareingeniøruddannelsen. Uanset  forudgående interesser vil seminaret være interessant. 

Program:
16.00: Velkomst v/Akademiet for Talentfulde Unge | Midt og v/Lone Birkmose Bjerg, VIA University College
16.05: Præsentation af softwareteknologi ingeniørspecialet AR/VR i Viborg v/Michael Koch
16.15: Teori & øvelser v/Nicolai Brobak
18.00: Sandwich
18.30: Præsentation af EON Reality Danmark og afprøvning af AR og VR i EON Reality Danmarks Showroom. 
Studerende vil hjælpe med udstyret og besvare spørgsmål
19.45: Opsamling
20.00: Tak for i aften

Workshop: Livet som studerende på en videregående uddannelse - hvordan foregår det?
I får indblik i og viden om, hvordan jeres studieliv kan komme til at se ud, hvis I vælger at læse en professionsbachelor. I får et smugkig ind i de studerendes hverdag, og I vil møde studerende fra VIA University College, som vil guide jer gennem workshoppens opgaver samtidig med, de vil fortælle om deres studier og studieliv.   

På workshoppen skal I udvikle en lille VR-demo med softwaren Unity og VRTK. Der startes med softwaren Unity og pakken VRTK, som er en nem indgang til at designe og udvikle VR-applikationer.

Forberedelse: Istallation af Unity på jeres computer og downloading af VRTK, som på  workshoppen skal installeres i Unity under vejledning af underviserne.

Link til Unity Personal-udgaven: https://store.unity.com/download
 
I bunden af siden klikker du på ”Source code (zip)” og henter zip-filen til din computer. Derefter kan du udpakke den via fx 7zip-programmet. Det bedes du gøre inden workshoppen.
 
I workshoppen starter vi med ovenstående VR-øvelse og senere får du mulighed for, at afprøve nyeste VR-udstyr. Får du problemer med at installere ovenstående forud for workshoppen, så kan du kontakte Nicolai Brobak på nbro@via.dk eller Michael Koch på miko@via.dk 
 
Medbring: Computer
 

 


En professionsbacheloruddannelse er i modsætning til de akademiske og analytiske uddannelser oftest rettet mod et bestemt erhverv.

Uddannelserne kobler mellem praksisnær teori på uddannelsesinstitutionen og teorinær praksis, når de studerende er i praktik. En professionsbacheloruddannelse er således sammensat af både teoretisk og praktisk undervisning.

Det betyder, at de studerende veksler mellem uddannelse, der foregår på en uddannelsesinstitution og praktik inden for en profession fx en virksomhed, en skole, et sygehus, en kommune eller en klinik. Der findes professionsbacheloruddannelser inden for mange erhvervsområder, både offentlige og private.

Det er netop kombinationen af et højt fagligt og teoretisk niveau og nærheden til praksis, der kendetegner professionshøjskolernes uddannelser og forskning, der både er målrettet det offenlige og det private arbejdsmarked.

 

Formål
Seminar D: At være studerende på en professionsbacheloruddannelse har blandt andet til formål at vise jer, hvordan VIA University College's undervisning kobler teori og praksis. 

  • Antal deltagere:
  • Lærer: AA
  • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk