Seminar E: Introduktion til naturvidenskab

  • Torsdag, 7. maj 2020 - 16:00 til 19:30
  • Herning Gymnasium, H. P. Hansensvej 8, 7470 Herning
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2019 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - Herning
  • Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 16. marts 2020 - 12:00

Naturvidenskab og ingeniørvidenskab

Hvad er Naturvidenskab og ingeniørvidenskab? Hvordan adskiller det fakultet sig fra de andre fakulteter? Hvem læser der? Hvem forsker der? Hvad laver de egentlig?

Efter denne aften kan du danne dig svar på disse spørgsmål. Du vil høre lidt generelt om naturvidenskab og ingeniørvidenskab, du vil møde en forsker, du vil snakke med studerende, og du får selv fingrene ned i noget af det faglige stof, der er karakteristisk for naturvidenskaben. 

Program
16.00: Velkomst og foredrag v/Jacob Sherson

Hverdagen som kvanteforsker
Jacob Sherson vil forrtælle lidt om livet som forsker; om hvad han arbejder med i dagligdagen, og hvordan hans interaktion med andre forskere, de studerende og verden uden for murene er.

Jacob Sherson er eksperimentalfysiker og har et eksperiment i kælderen, hvor han er i gang med at bygge en kvantecomputer, der vil være mere kraftfuld end alle normale computere i verden tilsammen. I arbejdet møder han mange uløste udfordringer, og i et nyt forsøg på at inddrage almindelige brugere af internettet i løsningen af disse er spiluniverset www.scienceathome.org blevet udviklet.

I skal medbringe computer til foredraget, og I vil et par dage inden arrangementet modtage et link, I skal registrere jer på inden arrangementet.

17.00: Aftensmad

17.30: Prioritér én af fire forskellige workshops. Mere information om workshops følger.

19.30: Seminaret afsluttes i de respektive workshops.

 

Formål:
Seminar E: Introduktion til naturvidenskab og ingeniørvidenskab har blandt andet til formål at give jer en indsigt i konkrete naturvidenskabelige metoder som eksempler på cases, man kan beskæftige sig med på naturvidenskab og ingeniørvidenskab.

 

 

  • Antal deltagere:
  • Lærer: AA
  • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk