Fake News (Teaterforestilling på Teater Katapult)

  • Onsdag, 25. september 2019 - 19:30 til 21:00
  • Teater Katapult Godsbanen, Skovgaardsgade 3 8000 Aarhus C
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2017, 2018 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - Herning - Viby
  • Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 23. september 2019 - 12:00

Medierne er i krise! Især de unge har mistet interessen for og tilliden til traditionelle medier. Men er det de sociale medier, bloggerne, Putin, Trump eller postmodernismens skyld?

Hvis krise er det: Demokratiets, ytringsfrihedens, journalisternes egen … og er fake news udtryk for manglende dannelse? Journalisten Zachs egen historie er kernen i forestillingen, hvor han og skuespilleren Henriette battler på troværdighed.

Trump og Toksvig

Zach trues på livet, da han afslører en toppolitiker i sit hjemland, og må flygte til Danmark – men han plages af samvittighedsnag. Gjorde han det rigtige ved at flygte? Han har svært ved at finde job og oplever de danske medier som overfladiske og indspiste. Henriette hjælper ham til at få arbejde på et teater, hvor han møder en række karakterer fra den internationale scene: En klovn der ligner Donald Trump, den myrdede russiske journalist Anna Politkovskaya, DR’s grand old man Claus Toksvig og mange flere.

FAKE NEWS er med publikum som aktive medskabere både en kritik af og en kærlig parodi på medierne og en dybt personlig historie om journalisten og skuespilleren, der måske har mere til fælles end de bryder sig om …

Interaktiv aktualitet

Som altid hos PARADOX er forestillingen interaktiv og har potentiale til at leve videre i tanken og i diskussioner, efter du forlader teatret …

PARADOX laver underholdende politisk dokumentarteater om svære emner. Sidst handlede det i forestillingen ’Roma’ om romaerne, som skaber ”utryghed” i europæiske storbyer på og i ’Welcome to Denmark’ om den danske flygtningepolitik. Sidstnævnte har til nu spillet for fulde huse i tre sæsoner over hele Danmark – også med stor succes her på Katapult.

---

Forestillingen varer 90 minutter. 

  • Antal deltagere: 10
  • Lærer: AA
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk