Seminar G: Vaccinationer – forebyggelse af sygdomme, samfundsgevinst og politisk prioritering (Fordybelsesseminar på sundhedsvidenskab)

  • Mandag, 2. september 2019 - 16:00 til 20:00
  • Aarhus Universitet, Tvillingeauditoriet, Lokale 1324-025, Bartholins Allé, 8000 Aarhus C
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2018 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - Herning - Viby
  • Sidste tilmeldingsfrist: Søndag, 30. juni 2019 - 20:00
Sundhedsvidenskab præsenterer jer for et seminar om det danske vaccinationsprogram herunder formålet med forebyggelse af sygdomme, samfundsgevinst og flokimmunitet.
 
Program
16.00-16.10: Velkomst v. Ph.d.-studerende fra sundhedsvidenskab
16.10-16.40: Fælles introforelæsning
16.45-17.30: Workshop runde 1
17.30-18.15: Aftensmad
18.20-19.05: Workshop runde 2
19.10-19.50: Panel debat
19.50-20.00: Evaluering – Afrunding
 
Introforelæsningen bliver afholdt af Lene Krogsgaard, PhD-studerende fra AU Folkesundhed, der arbejder med epidemiologiske undersøgelser af HPV-vaccinen og mulige bivirkninger.
 
Workshop 1: bliver afholdt af Kim Varming, ledende overlæge på Klinisk Immunologisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital. Workshoppen er omkring HPV-vaccinationen med en kritisk tilgang til denne.
 
Workshop 2: bliver afholdt af Nina Stærke, læge og leder af forskningsenheden, infektionssygdomme, AUH. Workshoppen er om vaccination som forebyggelse og flokimmunitet.
 
Workshop 3: bliver afholdt af politisk ordfører Peder Udengaard (S) fra Aarhus Byråd. Peder er formand for udvalget af sundhedsfremme og stiller op til en politisk og samfundsvidenskabelig debat om vaccinationer.
 
I skal prioritere 2 ud af 3 workshops, og det skal I gøre her.
 
 
 
Generelt om fordybelsesseminarerne

Fordybelsesseminarerne er struktureret således, at der er 9 seminarer, som I skal vælge 4 af. Der vil være ét fordybelsesvidenskab på Sundhedsvidenskab (HE), hvor I vil kunne vælge mellem forskellige fagområder, og der vil være to fordybelsesseminarer på Naturvidenskab (ST), hvor I ligeledes vælger mellem en ræke fagområder. Både VIA University College, Humaniora (Arts) og Samfundsvidenskab (BSS) udbyder to fordybelsesseminarer i henholdsvis Aarhus og Herning.

Vi anbefaler meget, at I ikke lader geografi, men interesse afgøre jeres valg mellem de forskellige muligheder.

Som udgangspunkt vil der kun være plads til, at I vælger 4 af de 9 tilbud, men når vi har set fordelingen, kan det godt være, vi åbner for, at man kan tilmelde sig et ekstra.

Formål

Seminar G: Vaccinationer – forebyggelse af sygdomme, samfundsgevinst og politisk prioritering har blandt andet til formål at give konkrete indblik i sundhedsvidenskabelige studier, deres samspil og nogle af de dilemmaer, man kan møde inden for medicinsk forskning.

 

Fordybelseseminarer, årgang 2018
  • Antal deltagere: 90
  • Lærer: AA
  • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk