Seminar L: Misinformation på de sociale medier: Hvem spreder det, hvorfor spredes det, og hvad kan vi gøre ved det?

  • Onsdag, 23. oktober 2019 - 16:00 til 19:30
  • Aarhus Universitet, Campus Herning, lokale 2131, Birk Centerpark, 7400 Herning
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2018 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - Herning - Viby
  • Sidste tilmeldingsfrist: Søndag, 30. juni 2019 - 12:00

v/Michael Bang Pedersen, professor, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet

Politikere og medier er i stigende grad bekymrede over de sociale mediers påvirkning af demokratiet. I forbindelse med valget af Donald Trump som præsident i USA, Brexit-afstemningen i Storbritannien og en række andre valg er de sociale medier blevet brugt til at sprede misinformation og "falske nyheder". 

I dette fordybelsesseminar skal vi se på fænomenet; vi skal se på hvem, der spreder misinformationen, og hvilke motiver de har. Og vi skal se på, hvilke løsninger, som demokratier har taget i brug mod misinformationen.

Et af budskaberne vil være, at mange af de eksisterende løsninger (såsom fakta-tjek) ikke er helt nok til at dæmme op for problemet. I stedet bør vi som samfund indse, at spredningen af misinformation har rod i dybe politiske spændinger internt i de vestlige demokratier, som har været stigende henover de sidste årtier.

I vil blive introduceret til den allernyeste forskning inden for området og deltage aktivt i mindre workshops omkring konsekvenserne og de mulige løsninger.​

 

Formål:
Seminar L: Misinformation på de sociale medier: Hvem spreder det, hvorfor spredes det, og hvad kan vi gøre ved det? har blandt andet til formål at give jer et eksempel på klassisk samfundsvidenskabelig analyse med afsæt i en konkret case.

Generelt om fordybelsesseminarerne

Fordybelsesseminarerne er struktureret således, at der er 10 seminarer, som I skal vælge 4 af. Der vil være ét fordybelsesvidenskab på Sundhedsvidenskab (HE), hvor I vil kunne vælge mellem forskellige fagområder, og der vil være 3 fordybelsesseminarer på Naturvidenskab (ST), hvor I ligeledes vælger mellem en ræke fagområder. Både VIA University College, Humaniora (Arts) og Samfundsvidenskab (BSS) udbyder to fordybelsesseminarer i henholdsvis Aarhus og Herning.

Vi anbefaler meget, at I ikke lader geografi, men erimod interesse afgøre jeres valg mellem de forskellige muligheder.

Som udgangspunkt vil der kun være plads til, at I vælger 4 af de 9 tilbud, men når vi har set fordelingen, kan det godt være, vi åbner for, at man kan tilmelde sig et ekstra.

 
Fordybelseseminarer, årgang 2018
  • Antal deltagere: 90
  • Lærer: AA
  • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk