Aldringens mysterier

  • Torsdag, 15. november 2018 - 17:15 til 19:00
  • Aarhus Universitet, Institut for Matematik, Auditorium F, Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2016, 2017 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - Herning - Viby
  • Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 12. november 2018 - 12:00
Hvorfor bliver vi ældre?
 
 
Vi bliver ældre generation for generation. Man regner med, at en stor del af børnene, der fødes i disse år, vil blive over hundrede år gamle. Hvor gamle kan vi blive, og hvilke processer ligger bag vores aldring? Der er kommet mange nye behandlingsmetoder i dag mod en række sygdomme, men der er kun sket begrænsede fremskridt i relation til aldersrelaterede sygdomme som Alzheimer og demens, hvorfor? De nyeste innovationsfremskridt indenf or lægemidler, medicinsk teknologi og IT baseret kommunikation diskuteres.
 
Palle Høy Jakobsen er biolog og har en ph.d.-grad i naturvidenskab og en doktorgrad i medicin. Han har tidligere forsket i immunologi og infektionssygdomme samt arbejdet med kommercialisering af forskning hos blandt andet Novo Nordisk. Han har været direktør for den skandinaviske enhed af netværket EIT-Health, der har fokus på innovation og sund aldring. I dag er han Studie Direktør og lektor på Copenhagen Business School samt ekstern lektor på Københavns Universitet. Palle Høy Jakobsen er forfatter til gymnasie fagbøgerne Immunologi https://www.nucleus.dk/boeger/trykte-boeger/immunologi-detaljer og Livets koder https://www.nucleus.dk/boeger/trykte-boeger/livets-koder-detaljer og tidligere Malaria og sneglefeber udgivet af Nucleus og han har skrevet artikler til Aktuel Naturvidenskab.
 

Seminaret afholdes i samarbejde med Ungdommens Naturvidenskabelige Forening.

I skal være opmærksomme på, at jeres reserverede plads bortfalder kl. 17. Det er derfor vigtigt, at I ankommer før kl. 17, selvom foredraget først starter kl. 17.15.

 
  • Antal deltagere: 15
  • Lærer: AA
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk