Exoskeletter i sundhedsteknologien

  • Torsdag, 9. november 2017 - 17:15 til 19:00
  • Aarhus Universitet, Institut for Matematik, Lokale 122 (Ved siden af aud. F) Ny Munkegade 118 DK-8000 Aarhus C
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2015, 2016 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - Herning - Viby
  • Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 6. november 2017 - 12:00

v/Michelle Nielsen

Eksoskeletter er en hel naturlig del af superhelte universet, hvor almindelige mennesker får ekstra kræfter, hvis de blot ifører sig en superheltedragt/eksoskelet. 

De teknologiske muligheder er i det univers uendelige, og selvom vi ikke er nået helt dertil endnu, begynder videnskabens muligheder mere og mere at nærme sig. 

Siden 1960’erne har man forsøgt at udvikle eksoskeletter til brug i militæret. Der har været mange forsøg undervejs, og man er stadig ikke nået helt i mål med udviklingen af det ultimative eksoskelet, men videnskaben er nået langt. 

I dag er udviklingen af teknologien endda nået så langt, at den ikke kun er tilgængelig for militæret, men også for privat personer. I løbet af de sidste par år er der nemlig sket meget på fronten inden for eksoskeletter til rehabilitering af fx rygmarvsskader. Brugen af eksoskeletter til rehabilitering gør det muligt at forbedre en genoptrænings indsats samt give patienter muligheden for at træne funktioner, som det ellers ikke var muligt. 

Forskning tyder på, at der er mange gode effekter ved anvendelse af eksoskeletter til rehabilitering, men hvad sker der, hvis eksoskeletter pludselig anvendes som hjælpemidler, ligesom kørestole, frem for blot en træningsmaskine? 

Det er der forskningsstudier i gang om rundt i hele verden, og det er også det Aarhus Kommune på nuværende tidspunkt er i gang med at undersøge. 

Til arrangementet vil du komme til at høre om eksoskeletter gennem tiden, anvendelsesmuligheder, eksoskeletter til rehabilitering af borgere ikke mindst de formodede effekter af eksoskeletter som hjælpemidler.


Seminaret afholdes i samarbejde med Ungdommens Naturvidenskabelige Forening.

I skal være opmærksomme på, at jeres reserverede plads bortfalder kl. 17. Det er derfor vigtigt, at I ankommer før kl. 17, selvom foredraget først starter kl. 17.15.

 

skeletter i sundhedsteknologien

  • Antal deltagere: 30
  • Lærer: AA
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk