Oprettet af Lea Bülow-Jensen den 28. maj 2017

Talent, fordybelse, begejstring

Josephine Lundby, Thor Vestergaard Christensen og Esben Juel Porat er tre unge forskere, som dansk og international videnskab bør holde øje med.

Josepine og Thor, der begge gik på Årgang 2014 på Akademiet for Talentfulde Unge Region Midt, var blandt vinderne i dette års udgave af Unge Forskere, Danmarks største Naturvidenskabelige Talentkonkurrence. En konkurrence, der giver mulighed for at finde, pleje og udvikle talenter inden for naturvidenskab, teknologi og sundhed. Og talent har Josephine og Thor; de to 3.g’er fra Aarhus har allerede nu leveret topresultater inden for hver deres felt, til trods for at de først til sommer kan kalde sig studenter.

Josephine deltog med projektet ”Cøliaki” og kunne med juryens flotte ord: ”Josephine Lundby formidler her en virkelig exceptionelt velskrevet opgave på et detaljeret og højt forståeligt niveau. Josephine mestrer meget sikkert at formidle et meget kompliceret materiale samt fortolke komplicerede videnskabelige artikler og resultater på højt niveau.” modtage Novozymes Rejselegat. Josephine kan se frem til et ophold på et forskningscenter uden for Danamrk.

Mens Thor Vestergaard Christensens projekt: ”Anvendelse af Mikrobølger til at Sende Energi i Rummet” blev vinder af DTU Challenge: Engineer the Future. DTU giver en billet til Roskilde Festival, hvor Thor får mulighed for at møde nogen af de ingeniørstuderende, som hvert år benytter Roskilde Festivallen som laboratorium. Thor har allerede slået sit navn fast i rumforskningen, da han i efteråret 2014 vandt en konkurrence udskrevet af DR Viden og Den Europæiske Rumstation, ISS. Du kan læse mere om den unge rumforsker her.

En anden ung rumforsker, verden skal holde øje med, er Esben, der gik på Årgang 2013 på Akademiet for Talentfulde Unge Region Midt. Esben vandt i 2016 Unge Forskere med projektet: "Model for rumskrots fald gennem atmosfæren." Her kvalificerede han sig samtidig til den internationale konkurrence I-SWEEEP, der netop er afholdt i Huston, Texas. Esbens projekt er utrolig aktuelt i en verden, hvor det ydre rum både fascinerer og drager. Ved I-SWEEEP opnåede Esben en flot tredjeplads for sit projekt.

Unge Forskere har lavet denne video, hvor Esben fortæller om projektet.

ATU Midt ønsker de tre Unge Forskere tillykke og held og lykke i fremtiden – vi glæder os til at følge jeres idéer, projekter og udvikling.

Har du ligesom Josephine, Thor og Esben en Ung Forsker i maven? Du kan læse mere om Unge Forskere her

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk