Oprettet af Lea Bülow-Jensen den 03. maj 2017

Møde med talenter fra hele verden

I slutningen af marts 2017 blev den årlige European Youth Summit konference afholdt i Budapest. I løbet af fem dage mødtes 69 unge fra 17 forskellige lande og skabte netværk på tværs af lande og kontinenter. ATU sendte tre deltagere afsted: Martine Bjørnsbo fra Hindevad (Syd), Camilla Brydegaard fra Rønde (Midt) og Trine Andreasson fra Næstved (Øst). Konferencen afholdes af European Talent Support Networket (ETSN), som ATU er med i, og the Youth Platform of the ETSN (YP-ETSN).

"Et lands vigtigste naturressource” sådan kan talentfulde unge beskrives, og på konferencen bringes de unges interesser i spil, udvikles og udfordres, så nye idéer og projekter kan blomstre. Konferencen bød på forskeroplæg og workshops inden for områderne: Talent, Innovation og Networking. Det er tre grundpiller i talentudvikling. De unge blev kastet ud i TED-talks, hvor én fra hvert land havde forberedt et lille oplæg på forhånd: "Det var interessante emner, der kom på bane, og de strakte sig lige fra frivilligt arbejde på det lokale børnehjem og dans for handicappede til forholdet til filosofi og deltagernes lokale skolesystemer," fortæller Camilla og Trine. For at udfordre de unges taleegenskaber, stod der også taleopdigtning på skemaet. Uden forberedelse blev de unge kastet ud i at opdigte en tale, hvor sammenhængskraften og budskabet blev tydeliggjort både verbalt og kropsligt.

Talentfulde unge kan i samme omfang som elever i fx specialklasser opleve stigmatisering og fordomme. For at komme stigmatisering til livs er de unge med til at udvikle "The Charter of Rights", som er en række retningslinjer og gode råd til, hvordan den talentfulde ungdom bør behandles og ikke mindst udvikles, så de unge når deres fulde potentiale. Arbejdet med The Chater of Rights blev påbegyndt i 2016, og det blev videreudviklet ved dette års konference. Fokus på det at gøre en forskel er noget, som Camilla og Trine fremhæver, som vigtigt, og noget de tager med sig hjem: "Vi har selv fået hænderne i dejen ved at kunne redigere i The Charter of Rights og dermed rent faktisk gøre en forskel for unge i fremtiden.

Camilla Brydegaard og Trine Andreassons har skrevet et rejsebrev til ATU. Du finder rejsebrevet i højre side, hvor du kan læse og se meget mere om deres oplevelser og udfordringer ved dette års konference.

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk