Seminar G: Hvornår er et liv et liv?

  • Mandag, 4. september 2017 - 16:00 til 20:00
  • Aarhus Universitet
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2016 – men du skal logge ind først.
  • Afdeling: - Herning - Viby
  • Sidste tilmeldingsfrist: Fredag, 30. juni 2017 - 12:00

Fordybelse på sundhedsvidenskab

Hvornår er et liv værd at redde? Hvor går grænsen for hvilket liv, der er værd at fortsætte, og hvornår er livet værd at leve?

Vi bliver til stadighed dygtigere til at diagnosticere sygdomme, finder mere effektive måder at behandle på og bedre muligheder for at forlænge livet for nyfødte, unge og ældre. Men hvilket liv redder vi det til? Skal vi gøre det blot fordi, vi kan? Hvor går grænsen, og hvem sætter grænsen? Disse overvejelser er blandt de spørgsmål, vi vil diskutere ved dette års Fordybelsesseminar på Health.

Vi starter med en fælles tankevækkende introduktion. Efterfølgende er der mulighed for at anskue, debattere og diskutere emnet med inspirerende fagpersoner, som i deres arbejde dagligt konfronteres med dilemmaer som disse i 3 forskellige workshops.

I får mulighed for at prioritere 2 ud af de 3 workshops.

Aftenen afslutter vi med en fælles paneldiskussion.

Program

16.00-16.10: Velkomst v. PhD-studerende
16.10-16.40: Introduktionsforelæsning
16.45-17.30: Workshop - Runde 1
17.30-18.15: Aftensmad
18.20-19.05: Workshop - Runde 2
19.10-19.50: Paneldebat
19.50-20.00: Opsamling

Generelt om fordybelsesseminarerne

Fordybelsesseminarerne er struktureret således, at der er 9 seminarer, som I skal vælge 4 af. Der vil være ét fordybelsesvidenskab på Sundhedsvidenskab (HE), hvor I vil kunne vælge mellem forskellige fagområder, og der vil være to fordybelsesseminarer på Naturvidenskab (ST), hvor I ligeledes vælger mellem en ræke fagområder. Både VIA University College, Humaniora (Arts) og Samfundsvidenskab (BSS) udbyder to fordybelsesseminarer i henholdsvis Aarhus og Herning.

Vi anbefaler meget, at I ikke lader geografi, men interesse afgøre jeres valg mellem de forskellige muligheder.

Som udgangspunkt vil der kun være plads til, at I vælger 4 af de 9 tilbud, men når vi har set fordelingen, kan det godt være, vi åbner for, at man kan tilmelde sig et ekstra.

Formål

Seminar G: Hvornår er et liv et liv? har blandt andet til formål at give konkrete indblik i sundhedsvidenskabelige studier, deres samspil og nogle af de dilemmaer, man kan møde inden for medicinsk forskning.

Fordybelsessemester, Årgang 2016
  • Antal deltagere: 130
  • Lærer: AA
  • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk