Oprettet af Svend Thorhauge den 28. oktober 2016

Når udlandet frister

For et ungt menenske i dag ligger verden åben - både når det gælder uddannelse, men også siden når det gælder arbejdsliv og karriere. Og verdenen bliver ikke mindre åben, hvis man har noget fagligt at byde på og søger nye udfordringer.

Derfor tog vi i uge 42 120 unge talenter fra hele landet med til de hæderkronede universiteter i Oxford, Cambridge og London. Sammen ville vi udforske byernes studieliv og mødes med både studerende og undervisere, så vi kunne få en fornemmelse af den helt særlige undervisningsform, der gennem århundreder har præget 'Oxbridge'. 

Både Oxford og Cambrigde emmer af akademi og videnskabelse. Oxford også af Harry Potter, vi gik i hvertfald rundt i umiskendelige kulisser. Men især fik vi indsigt i et universitetsliv, hvor der er endda meget høje forventninger til de studerendes formåen. Og hvor de bedste studerende fra hele verden mødes og får et internationalt netværk for livet.

Vi hørte også meget om hele optagelsesprocessen, og der blev taget sirlige noter til stor glæde for alle unviersiteterne. De har i forvejen en god håndfuld studerende, der er alumner fra ATU, og de vil meget gerne have ansøgninger fra vores elever.

Turen var tilrettelagt sammen med vores alumner i alle tre byer, universiteterne og http://www.projectaccess.co/, som hvert år hjælper studerende i hele Skandinavien til at komme ind på studier uden for deres eget land. 

Her kan I se, hvad eleverne selv siger om turen:

"Super fedt! Også rigtig godt for sammenholdet (også på tværs af årgange) - man får ENDNU mere lyst til at være en del af ATU efter en tur som den her :)) "

"Jeg har lært utrolig meget under turen til London, og det - samt at tilbringe lidt længere tid med nogle mennesker, der har samme interesser som jeg selv - har gjort, at min motivation til at lære nyt i skolen (som har været dalende på det sidste) er kommet igen. Personligt er jeg blevet meget inspireret af de mennesker jeg tilbragte tid med, samt besøget på Oxford University."

"Jeg har først og fremmest fået nye venskaber med hjem, men også en stor afklaring i forhold til, at jeg gerne vil læse i udlandet. Derudover har jeg lært virkelig meget om England, jeg har været lært at være - nogenlunde - selvstændig på tidspunkter i et andet land, og det har været rigtig fedt". 

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk