Oprettet af Svend Thorhauge den 31. oktober 2016

ATU optages i talentnetværk

Akademiet for Talentfulde Unge bliver del af europæisk talentnetværk

Akademiet for Talentfulde Unge trådte fredag den 28. oktober officielt ind i ECHA – European Council of High Ability, en paraplyorganisation for professionelle europæiske talentcentre.

Ambitionerne for talentudviklingen er høje. Derfor er målsætningen i Akademiet for Talentfulde Unge forsat at være helt i front, når passioneret nysgerrige unge søger udfordringer og ny viden i et bredt sammensat talentudviklingsprogram. Optagelsen i ECHA og modtagelsen af det prestigefyldte ECHA-certifikat er en anerkendelse af de gode resultater Akademiet for Talentfulde Unge har leveret gennem snart 10 år.

”Der er ikke længere tvivl om, at talentudvikling styrker både den enkelte og fællesskabet. Unge fortjener at blive mødt med udfordringer, der giver gode anstrengelser og vel at mærke anstrengelser i samvær og nærvær med andre. På samme vis får vi i Akademiet for Talentfulde Unge helt nye muligheder, når vi indtræder i det forpligtende fællesskab i ECHA. Det giver både os og de unge et europæisk og globalt netværk”. fortæller Svend Thorhauge, som har været leder af Akademiet for Talentfulde Unge i Region Midt siden 2012.

Øget talentudvikling i Danmark

Den officielle godkendelse af Akademiet for Talentfulde Unge som nationalt talentcenter i Danmark giver adgang til et stærkt netværk af europæiske organisationer samt højt kvalificeret viden, forskning og konkrete tiltag, som Akademiet for Talentfulde Unge kan benytte i egne programmer. Det skaber et godt udgangspunkt for at sætte øget fokus på talentudvikling i Danmark.

I en almen gymnasieklasse sidder gennemsnitligt to elever, der kan og vil mere med deres læring. For at sikre, at de elever ikke bliver skoletrætte og demotiverede, er talentudvikling afgørende. Forskning viser samtidig, at talentudvikling er vigtig, fordi de talentfulde unge inspirerer klassekammerater, medstuderende og lærere. En styrket talentindsats er også et løft i bredden.

Kort om ECHA

ECHA – European Council for High Ability – er et europæisk netværk, der har som målsætning at styrke og udvikle talentarbejde i internationalt regi baseret på professionelle nationale talentcentre med mulighed for at trække på den seneste internationale viden og forskning om talentudvikling.

Hjemmeside: www.echa.info

FacebookFind os på facebook
linkedinBliv del af vores netværk